Újabb halálos áldozatokat követelt a palesztin terror Szamáriában

Három izraeli meghalt és négyen megsebesültek egy késeléses és autós merényletben a szamáriai Ariel településen és környékén kedd reggel – közölte a hadsereg és a mentők.

Egy palesztin merénylő megölt két izraelit és súlyosan megsebesített három másikat Szamáriában kedd reggel, a merénylőt agyonlőtték – jelentette a katonai rádió kedden.

Délutánra háromra nőtt a merénylet áldozatainak száma, mert kórházba szállítása után életét vesztette az az izraeli is, akit az ellopott autóval elgázolt a menekülő palesztin terrorista.

A hatóságok bejelentették, hogy az Ariel nevű telepesvárossal szomszédos Karsz faluból származó, 18 éves Mohammad Murad Szami Szof követte el a kedd reggeli merényletet. Nem volt semmilyen korábbi biztonsági „előélete”, s rendelkezett izraeli munkavállalási engedéllyel.

A palesztin először az Ariel város melletti ipartelepen az őt feltartóztató biztonsági őrre támadt, majd a közeli benzinkútnál késelt meg két embert.

Ott ellopott egy autót, elhajtott a helyszínről a menetiránnyal szemben az 5-ös autópályán, és szándékosan összeütközött egy autóval, melyben szintén megsebesült egy férfi. Ezután kiszállt a járműből, és megkéselt még egy izraeli járókelőt. Ekkor a helyszínre érkező biztonságiak és fegyverrel rendelkező civilek üldözőbe vették és menekülés közben agyonlőtték.

A mentőszolgálat közlése szerint az autópályán megsebesített áldozat a helyszínen belehalt sérülésébe, két megkéselt áldozat életveszélyesen megsebesült, egyikük kórházba szállítása után életét vesztette. Rajtuk kívül még egy embert szállítottak súlyos sérülésekkel kórházba.

A támadásra a főként Ciszjordánia északi részére összpontosító izraeli terrorellenes offenzíva közepette került sor, amelynek célja az év eleje óta 26 halálos áldozatot követelő palesztin támadássorozat felszámolása volt Izraelben és Júdea-Szamáriában.

A művelet több mint 2000 letartóztatást eredményezett a szinte éjszakánként tartott razziák során, de több mint 130 palesztin vesztette életét, sokan közülük – de nem mindannyian – támadások végrehajtása közben vagy a biztonsági erőkkel való összecsapások során.

Halálos palesztin terrortámadás Hebronban

A végstádiumban lévő rákbeteg merénylőnek csak néhány napja volt hátra, amikor szombat este végrehajtotta támadását az izraeliek ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.