„Csoda, hogy megmenekültünk” — Sértetlenül úszta meg a robbantást három izraeli

Egy izraeli nő, aki túlélte a vasárnapi isztambuli terrortámadást, amelyben hat ember meghalt és több tucatnyian megsebesültek, azt mondta, hogy csak azért élte túl a halálos robbanást, mert az áldozatok felfogták a robbanás erejét. 

A Kan közszolgálati műsorszolgáltatónak hétfőn adott interjújában megosztotta élményeit. Ofra Adi elmondta, hogy mindössze két méterre volt tőle a robbanás.

„Kint ültem, és hirtelen robbanást hallottam, és emberek sikoltoztak… Nem láttam, mi történik, mivel mindenütt por és füst volt. Aztán láttam három embert a járdán feküdni… Csak utána jöttem rá, hogy terrortámadás volt”

– mondta.

A török hatóságok szerint két kilenc és 15 éves kislány volt a halottak között.

„Két méterre voltam a terroristától” – mondta Adi. „A halottak megvédtek engem, mert ők felfogták a találatot – én csak a lökéshullámot éreztem”.

Nem világos, hogy Adi a robbantás idején a feltételezett terrorista vagy a robbanószerkezet közvetlen közelében volt-e.

Az első vizsgálatok alapján a török hatóságok úgy vélik, hogy a téren egy padon hagyták a szerkezetet és távolról aktiválták.

Két másik izraeli túlélés is extrém- Natali Swissa és Or Atedgi Ashdodból – szerepeltek a feltételezett terroristáról először közzétett képen.

„Egy csoda mentett meg minket, másképp nem lehet fogalmazni” – mondta Swissa a Ynet hírportálnak adott interjújában.

„A Taksim teret fedeztük fel, ki-be jártunk az üzletekbe. Az egész eléggé hétköznapi volt. Nagyon zsúfolt volt. Ahogy kiléptünk egy üzletből, hatalmas robbanást hallottunk, és egy nagyon nagy gombafelhőt láttunk. Mindenütt füst volt”

– mondta.

Swissa és Atedgi elmondta, hogy visszaszaladtak a szállodájukba, ahol meglepődve látták, hogy a feltételezett terrorista mellett sétáltak, a hatóságok által nyilvánosságra hozott felvételek alapján.

Fotó: Isztambuliak menekülnek a robbanás elől. EPA/ERDEM SAHIN

(Times of Israel)

Elfogták az isztambuli pokolgépes merénylet elkövetőjét

Kiderült, hogy melyik szervezet áll a merénylet mögött.