Anne Frank bújtatóihoz hasonlították magukat a radikális brit klímaaktivisták

A Just Stop Oil szerint a jó indíttatásból történő törvényszegés rendben van.

Miután a Just Stop Oil aktivistáját kedden letartóztatták, mert egy autópályán tiltakozott Angliában. Az egyik brit politikus a letartóztatás után azt mondta, „ha bűncselekményt követsz el, ne panaszkodj, ha letartóztatnak, vádat emelnek ellened és börtönbe zárnak”.

A politikus a továbbiakban bírálta a mozgalmat, amiért manipulálják az embereket, hogy „engedelmeskedjenek a parancsaiknak”, és azt mondta, hogy azoknak, akik a mozgalom érdekében megszegik a törvényt, „büntetőbíróság előtt kellene felelniük tetteikért”.

A politikus tweetjére válaszul a Just Stop Oil rámutatott, hogy „azok az emberek, akik Anne Frankot rejtegették a második világháború alatt, bűnözők voltak.”

„Az engedelmesség nem ad erkölcsi fölényt – nem akkor, amikor a kormányunk számára legális, hogy zöld utat adjon annyi olajnak és gáznak, ami milliók megöléséhez elegendő” – írta válaszában a Just Stop Oil a Twitteren.

„A jó emberek megszegik a rossz törvényeket.”

Nyilatkozatában a mozgalom azzal indokolta, hogy aktivistái megszegik a törvényt, hogy tevékenységük ugyanolyan, mint azoké a nem zsidó embereké, akik az életüket kockáztatták, hogy segítsenek zsidó barátaiknak a nácik által Németországban és a háború alatt megszállt országokban elkövetett holokauszt idején.

A zöldek árulása – így pénzeli a Kreml a Nyugat progresszív klímaharcosait

Oroszország és a Gazprom dollártízmilliókat költött az évek során arra, hogy az energia terén kiszolgáltatottá tegye Európát.