Ukrajnába megy harcolni a Putyin-párti amerikai neonáci

Az Oroszországban élő amerikai borbély korábban még a „Z” szimbólumot is magára tetováltatta.

„Tedd Boy Greg”, eredeti nevén Greg Rossell korábban azért költözött Moszkvába és nyitott egy borbélyüzletet, mert Amerikában „elnyomva érezte magát”. Az antiszemita elméleteit Telegram-csatornáján közzétevő amerikai neonáci azt mondta, hogy

csak akkor fog valaha is visszatérni az Egyesült Államokba, hogy ha majd „háborúban támadhatja meg”.

Rossel saját elmondása szerint, döntésében, hogy elhagyja az Egyesült Államokat az is közrejátszott, hogy az egész országot a „zsidók irányítják”.

Rossell nemrég az állára tetováltatott „Z”-t a Szovjetunió sarló-kalapácsához hasonlította. „Azért csináltattam meg [február] 25-e körül, mert nagyon örültem mindennek, ami történik, és teljes mértékben támogattam, és ki akartam mutatni a támogatásomat. Ez a szimbólum itt – ez nem csak azért van, ami itt történik, ez egy örök szimbólum lesz Oroszországban. Ez nem megy sehova; ez most olyan, mint a kalapács és a sarló” – mondta.

Greg Rossell

Rossell az utóbbi időben rendszeresen oszt meg egyenruhás képeket magáról, a Telegram-csatornája szerint pedig hamarosan indul harcolni Ukrajnába.

„Decemberben megyek a Donbásszba”

írta szűkszavúan Rossell még november 7-én.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Oroszország „szent háborúja” Ukrajna és a Nyugat ellen

Az orosz vezetés tisztában van vele, hogy az orosz népben élő messianisztikus küldetéstudat, mennyire komoly támogatást jelenthet számára egy háború során.