Biológiai fiú nyerte az amerikai tini-szépségversenyt

Egy magát transzneműnek valló Brian Nguyen az első biológiai férfi, aki megnyert egy helyi Miss America versenyt, miután hazavitte a Miss Greater Derry 2023 címet New Hampshire államban. 

A honlapja szerint a Miss Greater Derry ösztöndíjprogram ösztöndíjakat biztosít „fiatal nőknek” 17 és 24 év között.

Nguyen az Instagramon közzétett bejegyzéssel ünnepelte a győzelmet. „A nevem Brian Nguyen, 19 éves vagyok, és jelenleg a Nashua Community College elsőéves hallgatója vagyok, üzleti menedzsment szakon” – áll az Instagram-posztban.

„Remélem, hogy a diplomámat arra tudom majd használni, hogy fenntartható, etikus és befogadó termékeket, például ruhákat, kozmetikumokat és kiegészítőket tudjak létrehozni. Emellett remélem, hogy a karrieremet a modell- és közösségi médiaiparban is tovább tudom majd fejleszteni”.”

A versenyző így zárta: „El vagyok ragadtatva, hogy én lehetek az ELSŐ transznemű nő, aki helyi Miss America cím birtokosa, és remélem, hogy mindenkit büszkévé tudok tenni, és elsőként léphetek fel a Miss America színpadára. Brian Nguyen vagyok, a ti Miss Greater Derry 2023-atok, és nagyon izgatottan várom a szolgálati évemet, hogy áprilisban versenyezhessek a Miss New Hampshire címért, és hogy mindannyian büszkék lehessetek rám.”

Libs of TikTok on Twitter: „A biological male won „Miss Greater Derry” which is a beauty pageant in New Hampshire under the „Miss America” organization. pic.twitter.com/aME4Gd4bhm / Twitter”

A biological male won „Miss Greater Derry” which is a beauty pageant in New Hampshire under the „Miss America” organization. pic.twitter.com/aME4Gd4bhm

Nguyen éppen azután vitte haza a címet, hogy egy szövetségi fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy a Miss America szervezet nem kényszeríthető arra, hogy transzneműeket is felvegyenek a versenyzők közé.

Az ítélet szerint a szervezet érvényesítheti a „született nő szabályát”, mivel azt az első alkotmánykiegészítés védi.

(Libs of Tik-Tok/The Daily Wire)

A nők eltörlése

Egyre többen tesznek úgy, mintha a „nő” definiálása valami legendabeli rejtvény lenne, amit a mesével ellentétben még a legbölcsebb pásztorfiú sem tud megoldani. Hajdú Tímea írása.