Felébredt a 13 éves lány, akit lelőttek egy Júdea és Szamáriai településen

Egy 13 éves izraeli lány állapota javult pénteken, egy nappal azután, hogy tisztázatlan körülmények között fejbe lőtték és súlyosan megsebesítették a ciszjordániai Kiryat Arba településen.

Tamar Aharon most már önállóan lélegzik – közölték az orvosok.

„Izrael nemzetének imái a Hadassza Ein Kerem kórház orvosaival együtt segítettek. A család köszönetet mond Izrael nemzetének, és kéri, hogy továbbra is imádkozzanak Tamar teljes felépüléséért” – áll az Aharon család közleményében.

Aharont a Magen David Adom mentősök eszméletlenül szállították kórházba csütörtökön, miután Kiryat Arba egyik utcáján sétálva lövések érték.

A Ynet hírportál arról számolt be, hogy valószínűleg téves lövés okozta a balesetet, az Aharon feje tetején található bemeneti seb alapján. Úgy vélték, hogy a golyót Hebronból lőtték a levegőbe.

Kiryat Arba lakói régóta panaszkodnak a Hebronból a település felé irányuló lövöldözésre.

„Követeljük, hogy a biztonsági erők végezzenek átvilágítást, és találják meg a lövöldözés forrását” – mondta a lövöldözés után a település szóvivője.

Az Izraeli Védelmi Erők közölték, hogy házkutatásokat tartanak a környéken. „Az incidens körülményeit vizsgálják” – tette hozzá a hadsereg.

(The Times of Israel)

Fotó: EPA/ALAA BADARNEH

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Átlépte a félmilliót a Júdeában és Somronban élő zsidók száma

A hatnapos háború során felszabadított területeken a zsidó lakosok száma idén szeptemberben átlépte a 875 ezer főt.