Három rendőr sérült meg egy jeruzsálemi késeléses merényletben

Három rendőr megsebesült egy késeléses támadásban Jeruzsálem óvárosában csütörtök reggel, a palesztin támadót lelőtték.

A rendőrség közlése szerint a rendőrök a Templom-hegy Vaskapu bejárata közelében vették észre a gyanúsan viselkedő férfit, és kérdezgetni kezdték.

„A gyanúsított vizsgálata közben elővett egy kést, és az egyik rendőrtisztet a felsőtestén megszúrta”

– közölte a rendőrség.

Két másik rendőr tüzet nyitott a támadóra, akit később a kelet-jeruzsálemi Bét Hánina negyedből származó 20 éves Bader Amerként neveztek meg, és nem sokkal később a helyszínen halottnak nyilvánították.

A leszúrt rendőrön kívül egy másik rendőr is, úgynevezett baráti tűzben megsérült, amikor kollégái tüzet nyitottak a támadóra.

A két, 30 és 25 éves rendőrt jó vagy közepes állapotban szállították a Shaarei Zedek kórházba – közölték az egészségügyi tisztviselők.

Egy harmadik tisztet, aki könnyebben megsérült az incidensben – arról nem volt azonnali hír, hogy hogyan – a Hadassah Mount Scopus kórházba szállították, közölte a rendőrség és a mentősök.

A késeléses merényletet több, palesztinok által izraeli civilek és biztonsági erők ellen elkövetett támadás előzte meg az elmúlt napokban.

Szerdán az Izraeli Védelmi Erők egyik tisztje súlyosan megsebesült egy autóval elkövetett merényletben egy ciszjordániai ellenőrzőpontnál az izraeli Modiin várostól keletre, Bét Horon ciszjordániai település közelében. A palesztin támadót lelőtték.

Vasárnap egy palesztin sofőr a ciszjordániai Jerikó városától délre két helyen is izraeli katonákba rohant járművével, és ötüket megsebesítette, mielőtt lelőtték.

Szombaton egy lövöldözős terrortámadásban lelőttek egy izraeli férfit Hebronban. A terroristát egy biztonsági őr elgázolta, majd egy szolgálaton kívüli katonának sikerült lelőnie.

Átlépte a félmilliót a Júdeában és Somronban élő zsidók száma

A hatnapos háború során felszabadított területeken a zsidó lakosok száma idén szeptemberben átlépte a 875 ezer főt.