Magyarország megtámadása is szóba került az orosz állami tévében

Miért kéne megállni Munkácsnál vagy a magyar–ukrán határnál? – hangzott el a kérdés a műsorban – adta hírül a Mandiner.

„Szent háború, azaz dzsihád zajlik Ukrajna ellen, de az oroszoknak miért is kéne megállniuk? Miért kéne Munkácsnál vagy a magyar–ukrán határnál megállni?” – tették fel a kérdést orosz műsorvezetők az állami televízió egyik műsorában.

A Kreml egyik propagandistája, Vlagyimir Szolovjov úgy véli, hogy az orosz–ukrán háború már egy gigantikus európai háborúvá való átalakulás küszöbén áll.

Julia Davis on Twitter: „Meanwhile in Russia: top pro-Kremlin propagandist Vladimir Solovyov (who is Jewish) and his guest Yevgeny Satanovsky (who is an atheist) vehemently agree with Ramzan Kadyrov (a Muslim) that Russia is engaged in jihad against Ukraine and the West as a whole. Mind-numbing nonsense. pic.twitter.com/OPjct69LRL / Twitter”

Meanwhile in Russia: top pro-Kremlin propagandist Vladimir Solovyov (who is Jewish) and his guest Yevgeny Satanovsky (who is an atheist) vehemently agree with Ramzan Kadyrov (a Muslim) that Russia is engaged in jihad against Ukraine and the West as a whole. Mind-numbing nonsense. pic.twitter.com/OPjct69LRL

Vendége, a közgazdász Jevgenyij Szatanovszkij szerint ez csak egy lehetőség a sok közül, de a dolgok állása szerint valóban egy hatalmas háború irányába tartanak, hiába akarják az amerikaiak, hogy az csak Európára korlátozódjon.

Szatanovszkij világossá tette, hogy Lengyelország „egyértelműen” Ukrajna, Belarusz és a kalinyingrádi terület elleni csapásra készül, amivel a műsorvezető Szolovjov is egyetértett.

Az idős ukrán nők megerőszakolásán nevetgélt az egyik orosz műsorvezető

Anton Kraszovszkij arról is beszélt, hogy vízbe kellene fojtani az ukrán gyerekeket.