Demkó: Senki ne éljen illúzióban Oroszországról

Ha valaki nem szereti a mai Ukrajnát, át tudom érezni, nincs rajta sok szeretni valónk, de senki ne éljen illúzióban Oroszországról – írja Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő.

„Barátaim, tényleg gondolkodjon el mindenki, ha kötelezően választania kellene, hogy vagy Oroszországban, vagy az USA-ban lakhat, hol lakna? Az USA is sokat romlott, de Oroszország meg beleesett a szakadékba, ez a háború egy perspektíva nélküli országgá tette.

Orosz ismerőseimmel hosszan beszélgettem nem egyszer, hogy látják a jövőt – egy bizonyos szellemi szint felett mindenki reménytelen és depressziós.

A »győzelemben« a szakértők hisznek, ha elfoglalt területről beszélünk, de egyébként tudják, ez a háború mindenképpen stratégiai vereség lesz. Oroszországról kiderült, hogy egyszerre agresszív, brutális és gyenge, tényleg nem értem, ezen mit lehet tisztelni.

Ha valaki nem szereti a mai Ukrajnát, át tudom érezni, nincs rajta sok szeretni valónk, de senki ne éljen illúzióban Oroszországról.”

Demkó: Nincs erkölcsi határ, nagyjából bármire képesek

„Oda jutottak, hogy a „Piszkos tizenkettőre” fanyalodnak – a világ papíron második legerősebb hadserege” – írja a biztonságpolitikai szakértő.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.