Albert Einstein múzeumot kap Izraelben

Az izraeli kormány jóváhagyta az Albert Einstein Múzeum létrehozását a jeruzsálemi Héber Egyetem Safra kampuszán, amelynek költsége 18 millió dollár – írja az Arutz 7.

A Jeruzsálemi Ügyek és Örökség Minisztériuma és a Jeruzsálemi Héber Egyetem által vezetett projekt keretében Givat Rámban egy egyedülálló épületet építenek, amely a teljes Einstein-archívumnak ad majd otthont. Az archívum digitális formában lesz hozzáférhető a nagyközönség számára, a múzeum pedig a tudományos és technológiai oktatás innovatív helyszíneként is szolgál majd.

Az Albert Einstein Múzeum Albert Einstein Nobel-díjas és a világ egyik leghíresebb tudósának kutatásait, tevékenységét és örökségét mutatja majd be. A múzeum a legmodernebb kiállítási technikákkal, tudományos bemutatókkal és eredeti dokumentumokkal mutatja be Einstein hozzájárulását a tudományhoz, felfedezéseinek hatását mai életünkre, közéleti tevékenységét és részvételét az életének kulcsfontosságú történelmi pillanataiban.

A múzeum továbbá kiemeli Einstein mély kapcsolatát a zsidó nép sorsával, Izrael Állammal és a Jeruzsálemi Héber Egyetemmel, amelynek egyik alapítója volt.

A látogatók megtekinthetik Einstein könyvtárának és irodájának rekonstrukcióját, valamint számos eredeti iratát. A projekt vezetői arra számítanak, hogy az Albert Einstein Múzeum Izrael egyik fő turisztikai látványosságává válik.

Aki megtervezte a modern világot: miért nem ismertebb Neumann János?

A mai napig szinte minden számítógép, az asztali számítógépektől az okostelefonokig, Neumann tervén alapul.