A brit egészségügyi szolgálat szerint a gyerekek transz identitása csak átmeneti

Az angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) szerint a legtöbb gyermek, aki úgy gondolja, hogy transznemű, csak egy „fázison” megy keresztül, és arra figyelmeztetnek, hogy az orvosok ne bátorítsák őket nevük és névmásuk megváltoztatására – írja a Telegraph. 

Az NHS Anglia bejelentette, hogy tervezi a nemüket megkérdőjelező 18 év alattiak kezelésének szigorúbb ellenőrzését, beleértve a pubertásgátlók felírásának tilalmát a szigorú klinikai vizsgálatokon kívül.

A vitatott Tavistock-klinika helyébe lépő szolgáltatásokat nem terapeuták, hanem orvosok fogják vezetni, és figyelembe veszik más betegségek, például az autizmus és a mentális problémák hatását.

A tervek, amelyekről jelenleg nyilvános konzultáció folyik, a nemi diszfóriában szenvedő fiataloknak szóló ideiglenes szolgáltatásról szólnak, amíg Dr. Hilary Cass folytatja az NHS által kínált kezelés felülvizsgálatát.

Megjegyzik, hogy a szolgáltatások megváltoztatására azért van szükség, mert jelenleg

„kevés és nem meggyőző bizonyíték áll rendelkezésre a klinikai döntéshozatal alátámasztására”.

Az NHS England szerint az időközi Cass-jelentés azt tanácsolta, hogy még a társadalmi átmenet, például egy fiatal nevének és névmásának vagy öltözködésének megváltoztatása sem „semleges aktus”, amelynek „jelentős hatásai” lehetnek a „pszichológiai működés szempontjából”.

Szülői csoportok és szakemberek már régóta aggályosnak tartják, hogy az NHS orvosai „pozitív” megközelítést alkalmaznak a gyermekek kezelésében, beleértve az általuk preferált nevek és névmások használatát.

Az egészségügyi szolgálat júliusban jelentette be először, hogy bezárja a Tavistockot, és két regionális központot hoz létre helyette, amelyek a gyermekkórházakban működnek.

A lépés célja, hogy „holisztikusabb” megközelítést alkalmazzanak a gyermekek kezelésében, és megvizsgálják azokat az okokat, amelyek miatt megkérdőjelezik nemüket.

A Tavistock bezárása jelzés minden gender-klinikának

„Bár a Tavistock romjai minden bizonnyal tanulságokkal szolgálnak majd a jövő klinikusai számára, ezek majdnem teljes egészében „hogyan ne csináld”.