Továbbra sincs eszméleténél a zsidó fiatal, miután egy arab kővel fejbe dobta

A 17 éves Itamárt egy kővel találta el egy arab a Shimon HaTzadik negyedben.

A 17 éves Itamar Alkobi súlyosan megsérült a jeruzsálemi Shimon Ha’Tzaddik negyedben történt arab zavargások során. A fiút a Hadassah Ein Kerembe szállították kezelésre.

A rendőrség szerint a környéken zavargás alakult ki, amely erőszakos összecsapásokra is kiterjedt a helyi arabok és zsidók között. Az események során két személy megsérült.

Itamar édesapja, Dov a 12-es csatorna híradójával folytatott beszélgetésben elmondta, mi történt a fiával.

„Itamar jelenleg az intenzív osztályon van, megműtötték, és úgy volt, hogy visszanyeri az eszméletét, de gyenge és nehezen tud felkelni”

– mondta Dov Roni Katsover riporternek.

„A fiamat eltalálta egy kő, amelyet a homlokához vágtak, és összezúzta a koponyáját. Volt szándék és eszköz. Megpróbálták megölni a fiamat”

– tette hozzá.

„Egy csapat fiúval érkezett a környékre. Este 8 órakor arab tizenévesek egy csoportja érkezett, és elkezdték körülvenni a házakat. Este fél tíz körül a fiam és a barátai úgy döntöttek, hogy kimennek, és megnézik, mi történik. Amikor megérkeztek, az egyik arabnak sikerült egy kővel fejbe találnia őt. A barátai orvosi segítséget hívtak, és a Hadassah Ein Kerem kórházba szállították. Ma reggel műtétre került, amely három órán át tartott”

– folytatta Dov.

Az incidenst követően a jeruzsálemi rendőrség és katonák 11 gyanúsítottat tartóztattak le kődobálás miatt, néhányukat tetten is érték. Másokat az otthonukban fogtak el, mert részt vettek a zavargásokban.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Gyász: Palesztin terroristák meggyilkoltak egy fiatal IDF-katonát Jeruzsálemnél

Noa Lazar mindössze 18 éves volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.