Politico: Putyin kellett ahhoz, hogy felgyorsuljon a zöld forradalom

A Politico Europe Vlagyimir Putyin orosz elnöknek tulajdonította, hogy az ukrajnai invázióval rákényszerítette a világot a zöld energia alternatívái felé való elmozdulásra – írja a Daily Wire.

A kiadvány közzétette a „Zöld 28” listát, amely megnevezte a 28 legbefolyásosabb európai személyiséget, akik a megújuló energiaforrások bevezetésével próbálják kezelni az éghajlatváltozást – és a lista élén Putyin állt, bár egyértelmű volt, hogy befolyása sokkal kevésbé volt szándékos, mint másoké a listán.

„Egy háborús bűnös kellett ahhoz, hogy Európa zöld forradalma felgyorsuljon. Vlagyimir Putyin brutális ukrajnai inváziója arra kényszerítette Európát, hogy végre szakítson a fosszilis tüzelőanyagok függőségével”

– írta a Twitteren a Politico – ezért került az első #POLITICOGreen28-as listánk élére”.

„Azzal, hogy megszállta Ukrajnát és manipulálta az energiaellátást, hogy aláássa a Kijevnek nyújtott európai támogatást, Vlagyimir Putyin orosz elnök elérte azt, amit a zöldek generációi nem tudtak – a tiszta energia mostantól az európai biztonság alapvető kérdése” – írták.

A cikk részletesen bemutatta, hogy Oroszország február végi ukrajnai inváziója először a gázárakat emelte felfelé, majd a politikai vitát a zöld energia alternatívái felé terelte.

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Gavril Grigorov

„A szankciók kivetése olyan, mintha mérget innál azért, hogy megölj valakit”

Emmet Penney beszélt a nyugati országok katasztrofális energia-politikájáról, arról, hová tűnt a mérnöki fegyelem, és lehetséges-e egyáltalán a megújuló energiákra való átállás.