Hamarosan véget érhet az ukrajnai háború?

Ha Kijev előrenyomulása kitart, Putyin erőit az év végére kiszorítják a Donbaszból vissza Oroszországba, állította a The Timesnak egy magas rangú brit kormányzati forrás – írja a Mandiner.

Az ukrán csapatok sikere az orosz frontvonalak áttörésében felcsillantotta a nyugati kormányok és katonai szakértők reményét, hogy a háborúnak már karácsonykor vége lehet

írja a The Times.

Ha Kijev előrenyomulása kitart, Putyin erőit az év végére kiszorítják a Donbaszból vissza Oroszországba – állította a lapbak egy magas rangú brit kormányzati forrás, ugyanakkor a cikk szerint az Oroszország által 2014-ben annektált Krím visszavétele nehezebb lenne.

Az ukrán veszteségek valószínűleg hatalmasak lennének, és az ország egyes katonai szereplői a lassabb, taktikusabb megközelítést részesítik előnyben.

Akárhogy is, nincs jele a harcok téli szünetének.

A brit politikusok optimizmusa azonban inkább az ukrán sikereknek köszönhető, mint a konkrét hírszerzési információknak – teszi hozzá a lap.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Herszoni versenyfutás, Sár generális és a nukleáris tél víziója

Egy szűk időablak nyílt Ukrajna számára, hogy addig nyomuljon előre, amíg az őszi esők és a beérkező orosz erősítések megnem akadályozzák ebben.