Nem meglepő: A Pentagon szerint Biden megint összevissza beszélt

Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó azt mondta, hogy az Egyesült Államok komolyan veszi Putyin fenyegetéseit, de nem lát arra utaló jeleket, hogy nukleáris fegyverek bevetését tervezné.

A Pentagon pénteken közölte, hogy továbbra sem lát arra utaló jeleket, hogy Vlagyimir Putyin atomfegyverek bevetését tervezné, miután Joe Biden elnök egy nukleáris „Armageddon” veszélyére figyelmeztetett.

„Biden megjegyzései azt mutatják, hogy az Egyesült Államok mennyire komolyan veszi Putyin atomfegyverek bevetésével kapcsolatos fenyegetéseit”

– mondta a Politiconak adott nyilatkozatában J. Todd Breasseale, a védelmi minisztérium szóvivője.

„Az 1962-es kubai rakétaválság óta még soha nem leselkedett akkora nukleáris fenyegetés a világra, mint most Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetődzése miatt”

– jelentette ki Joe Biden amerikai elnök egy New York-i kampányrendezvényen csütörtökön.

Biden szerint Putyin nem viccelt, amikor nukleáris, vegyi vagy biológiai fegyverek bevetéséről beszélt. Az amerikai elnök szerint elképzelhetetlen, hogy ne következzen be az „Armageddon”, ha bárki taktikai atomfegyvert vet be.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Herszoni versenyfutás, Sár generális és a nukleáris tél víziója

Egy szűk időablak nyílt Ukrajna számára, hogy addig nyomuljon előre, amíg az őszi esők és a beérkező orosz erősítések megnem akadályozzák ebben.