Meglepetés: Elon Musk mégis megveszi a Twittert

Elon Musk jogi csapata indítványt nyújtott be a Twitter milliárdos ellen indított per leállítására, és közölte, hogy az üzlet várhatóan október 28-án vagy korábban lezárul – számolt be a Business Insider. 

„A Twitter nem fogadja el az igent válaszként. Meglepő módon ragaszkodnak ahhoz, hogy folytassák ezt a pereskedést, gondatlanul kockára téve az üzletet, és kockára téve a részvényeseik érdekeit” – áll a bírósági beadványban. „A per felé haladás nemcsak a felek és a bírósági erőforrások hatalmas pazarlása, hanem aláássa a felek azon képességét, hogy lezárják az ügyletet”.

Musk jogi csapata mindössze néhány nappal azután nyújtotta be a felfüggesztési kérelmet, hogy a milliárdos levélben közölte, hogy megvásárolja a vállalatot az eredeti áron, azzal a feltétellel, hogy a Twitter „azonnal” véget vet a bírósági csatározásnak.

A Twitter szóvivője korábban azt mondta az Insidernek, hogy a cég megkapta a levelet, és az eredeti vételáron kívánja lezárni a tranzakciót. A közösségi médiavállalat azonban hivatalosan még nem fogadta el az ajánlatot.

Musk személyes ügyvédje, Alex Spiro, a Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan ügyvédi irodától azt mondta, hogy a Tesla vezérigazgatója azért nyújtotta be a felfüggesztési kérelmet, mert a Twitter vezetői és igazgatósági tagjai „a részvényesek érdekei ellenében cselekszenek”.

A milliárdos jogi csapata a levélben azt írta, hogy a per „akadályozza a tranzakció megvalósítására irányuló folyamatban lévő erőfeszítéseket”.

A beadvány szerint a finanszírozó felek nem lesznek képesek az október 17-i bírósági időpont előtt véglegesíteni a finanszírozást, és becsléseik szerint október 28-ig lesz szükségük rá.

Szerdán az ügyben eljáró bíró egy bírósági beadványban közölte, hogy az ügy addig is folytatódik. A per október 17-én ötnapos tárgyalásra kerül, és a tervek szerint a milliárdost a következő hetekben hallgatták volna ki, a Twitter azonban beleegyezett, hogy elhalasztják Musk kihallgatását, amíg tárgyalnak az új ajánlatáról.

A tech cégek zsarnoksága — Hogy jutottunk ide és mi a megoldás?

A tech-cégek önkényes viselkedése annak köszönhető, hogy teljesen elmaradt a törvényi szabályozásuk – írja Michael Lind a Tablet hasábjain.