Két orosz a Bering-tengeren át Alaszkába menekült a sorozás elől

Az elképesztő esetről egy amerikai szenátor számolt be.

Két orosz, akik elmondásuk szerint azért menekültek el az országból, hogy elkerüljék a kötelező katonai szolgálatot, menedékjogot kértek az Egyesült Államokban, miután partra szálltak a Bering-tenger egy távoli alaszkai szigetén – közölte Lisa Murkowski szenátor irodája csütörtökön – írja a Guardian.

Karina Borger, Murkowski szóvivője e-mailben közölte, hogy az iroda kapcsolatban állt az amerikai parti őrséggel és a vám- és határvédelemmel, és hogy

„az orosz állampolgárok arról számoltak be, hogy azért menekültek el Oroszország keleti partvidékének egyik tengerparti településéről, hogy elkerüljék a kötelező katonai szolgálatot”.

St Lawrence Island

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.

Alaszka szenátorai, a republikánus Murkowski és Dan Sullivan csütörtökön közölték, hogy az egyének

a Szent Lőrinc-sziget mintegy 600 fős elszigetelt közösségének, Gambellnek a közelében lévő strandon szálltak partra.

A közlemény nem részletezte, hogy mikor történt az incidens, bár Sullivan azt mondta, hogy kedd reggel egy „a Bering-szoros térségéből származó magas rangú közösségi vezető” értesítette az ügyről.

Sullivan szóvivője, Ben Dietderich elmondta, hogy a hivatal úgy tudja, hogy a személyek hajóval érkeztek.

Gambell mintegy 320 kilométerre délnyugatra fekszik a nyugat-zalaszkai Nome csomóponti közösségtől, és körülbelül 36 mérföldre a szibériai Csukotka-félszigettől.

Herszoni versenyfutás, Sár generális és a nukleáris tél víziója

Egy szűk időablak nyílt Ukrajna számára, hogy addig nyomuljon előre, amíg az őszi esők és a beérkező orosz erősítések megnem akadályozzák ebben.