„Júdea és Szamária lakosai magukra maradtak”

Júdea és Szamária, valamint a Jordán-völgy több száz lakosa tüntetett csütörtök délután Beni Ganz védelmi miniszter otthona előtt Rosh Ha’ayinban, azt követelve, hogy a kormány engedélyezze az Erős Szikla II hadműveletet( az első 2014-ben volt) hogy a palesztin terrorizmus jelenlegi hullámának megálljt parancsoljon – írja a Arutz 7.

Jiszráel Gantz, a Binyamin regionális tanács vezetője a tüntetésen a tömeghez szólt, és azt mondta:

„Júdea és Szamaria lakosait cserbenhagyták. Azért vagyunk most itt, hogy elmondjuk Beni Ganz védelmi miniszternek – elég! Megérdemeljük a biztonságot, és ennek biztosítása az Ön felelőssége. Az emberek megkérdezték tőlem, hogy ez egy politikai tüntetés-e, és a válaszom az, hogy: Ha valaki azt hiszi, hogy várhatunk a választások utánig, hogy tegyünk valamit, annak a vér szárad a kezén”.

Júdeában és Szamáriában már hetek óta állandóak a támadások a katonák, valamint a zsidó lakosok ellen.

„Az izraeli kormány elveszíti az elrettentő erőt. Ez már mindenki számára világos. A Palesztin Hatóság finanszírozza, ösztönzi és küldi ezeket a támadásokat. Ha a kormány nem utasítja a biztonsági erőket, hogy indítsák el a „Falak őre 2.” műveletet – hogy adják vissza az ellenőrzőpontokat, gyűjtsék be a fegyvereket, és lépjenek fel proaktívan a Palesztin Hatóság magas rangú tisztviselői ellen, akik a terroristákat küldik -, akkor a terrorhullám fokozódni fog, és eláraszthatja Izrael államot” – mondta korábban Yossi Dagan Szamária Regionális Bizottságának elnöke.

Fokozódik a feszültség a palesztinok körében

Miközben sokan az izraeli hadsereg akcióit okolják a növekvő feszültségek miatt, egyértelműen látszik a Palesztin Hatóság gyengülése és egy új nemzedék hozzáállása a konfliktushoz.