Izraeltől menedéket kapott, palesztin területen lefejezték a meleg férfit

Meggyilkoltak és lefejeztek egy Izraelben menedékjogot élvező meleg palesztin férfit szerdán Hebron városában. A meg nem nevezett gyanúsított, akit a palesztin rendőrség nem sokkal a bűncselekmény elkövetése után a helyszín közelében letartóztatott, videón rögzítette a tettet, amelyet elfogása előtt feltöltött a közösségi médiára – írja a Times of Israel. 

Az áldozat a 25 éves Ahmad Abu Murkhiyeh volt, aki a Ynet és a 12-es csatorna beszámolója szerint az elmúlt két évben menedékkérőként Izraelben élt, miután a hatóságok elismerték, hogy életveszélyben lenne, ha visszatérne palesztin területre.

Nem volt azonnal világos, hogyan és miért került a fiatalember Hebronba. Abu Murkhiyeh izraeli barátai azt állították, hogy a gyilkosság előtt valószínűleg elrabolták Ciszjordániába, bár nem volt egyértelmű, hogy erre van-e bizonyítékuk.

Rita Petrenko, az Al-Bayt Al-Mukhtalif, az arab LMBT-közösség megerősítésével foglalkozó nonprofit szervezet alapítója elmondta, hogy segített Abu Murkhiyeh menedékjogi papírjainak megszervezésében, hogy előkészítse esetleges kanadai áttelepülését, és hogy a férfi aktívan részt vett LMBT-vitakörökben. A fiatalembert „szorgalmasnak és intelligensnek” jellemezve Petrenko sajnálatát fejezte ki, hogy nem helyezték biztonságba Kanadában.

Sem izraeli források, sem a palesztin rendőrség, sem Abu Murkhiyeh családja nem tudta tisztázni, hogy az áldozat és gyilkosa között volt-e bármilyen korábbi kapcsolat.

A palesztin rendőrség nyomozásának eredményeként egyelőre nem hozták nyilvánosságra az indítékot, de a gyanúsítottat jelenleg is kihallgatják.

A palesztin rendőrség szóvivője, Lu’ay Arziqat a lefejezést „újfajta palesztinai bűncselekménynek” nevezte, és felszólította az embereket, hogy tartózkodjanak a morbid videó terjesztésétől.

A bűncselekmény körülményei továbbra is tisztázatlanok, amíg a hebroni palesztin rendőrség teljes körű vizsgálatot folytat.

Prager: Emlékeztető arról mi a különbség a keresztény és a muszlim világ között

A nyugati elitet erkölcsi bolondok népesítik be, legyen szó a tudósokról, média személyiségekről, politikusokról és üzletemberekről – írja Dennis Prager.