Floridai demokrata lett az Amerikai Zsidó Bizottság vezérigazgatója

Ted Deutch volt floridai kongresszusi képviselő ígéretet tesz arra, hogy folytatja az AJC pártoktól független megközelítését a zsidó közösség és Izrael számára fontos kérdésekben.

Dutch David Harrist követi, aki pénteken lemondott, miután több mint 32 évig volt az AJC vezérigazgatója.

Először márciusban jelentették be, hogy Deutch, aki több mint egy évtizeden át a Kongresszus egyik legszókimondóbb képviselője volt zsidó ügyekben, távozik a politikából, hogy az Amerikai Zsidó Bizottság következő vezérigazgatója legyen.

„Az AJC vezérigazgatója lenni nagy megtiszteltetés és alázatos felelősség”

– mondta Deutch.

„Teljes szívemből elkötelezett vagyok az AJC pártatlan, centrista megközelítésének előmozdítása mellett, és rendületlenül törekedni fogok arra, hogy előmozdítsam a szervezet küldetését, a zsidó nép és Izrael jólétének növelését”.”

Deutch ígéretet tett arra, hogy

„az AJC továbbra is egy szebb zsidó jövőt fog építeni – egyesülve az antiszemitizmus minden forrása ellen, több ajtót nyitva Izrael előtt, és kiállva a demokratikus értékek mellett, amelyek lehetővé tették a zsidó közösségek virágzását szerte a világon. Erős, átgondolt és pártatlan érdekérvényesítéssel hallatni fogjuk a hangunkat az Egyesült Államokban és világszerte”.

„A zsidó értékek, amelyekkel felnevelkedtem, és amelyek annyira központi szerepet játszanak abban, ahogyan a világhoz közelítek, mindenben meghatározzák, amit teszek”

– mondta Deutch, aki hét cikluson keresztül volt a képviselőház tagja.

Introducing AJC CEO Ted Deutch: The Next Chapter in Global Jewish Advocacy

To learn more about AJC CEO Ted Deutch, visit http://AJC.org/AJC-CEO-Ted-Deutch

Deutch régóta támogatja a zsidó közösség prioritásait, legutóbb 2010 óta hét cikluson át volt az amerikai képviselőház tagja, képviselve Florida Broward és Palm Beach megyéit.

„Az a munka, amelyet végeztem, nemcsak nekem, hanem a családomnak is sokat jelent. Ők motiválnak arra, hogy ezt a kritikus munkát végezzem.”

A kongresszusban eltöltött 12 éve alatt Deutch a képviselőház külügyi bizottságának vezető tagja volt, amelyben a Közel-Kelet, Észak-Afrika és globális terrorizmus elleni albizottság elnökeként tevékenykedett; a képviselőház igazságügyi bizottságának vezető tagja; és a képviselőház etikai bizottságának elnöke.

Alapító társelnöke volt az antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó kétpárti képviselőházi munkacsoportnak és a Kongresszusi Görög-Izraeli Szövetségnek, valamint tagja volt a Fekete-zsidó kapcsolatokkal foglalkozó kongresszusi frakciónak, a latin-zsidó kongresszusi frakciónak és az AJC transzatlanti Izrael Barátai parlamentközi csoportjának.

Deutch hangsúlyozta az Ábrahám-megállapodások kiterjesztésének és az antiszemitizmus elleni küzdelem szükségességét, bárhol is forduljon elő, miközben tovább bővíti az AJC kapcsolatait a kormányokkal és a civil társadalommal.

„A zsidó közösség nem vákuumban létezik. A zsidó közösség más etnikai és vallási csoportokkal való összefogása erősíti demokráciánkat”

– mondta.

Hozzátette, hogy a fiatalabb amerikai zsidók bevonása is kritikusan fontos.

„A zsidó közösség legnagyobb lehetősége az, hogy biztosítsa, hogy a világ minden fiatal zsidója megkapja azt a támogatást és azokat az eszközöket, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy büszkén élhessen zsidó életet”

– mondta.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep bejövetele előtt készítette, és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Miért nő az antiszemitizmus Amerikában?

„A számok megdöbbentőek. Ezek a gyűlöletbűncselekmények a zsidó élet minden területét érintik. A zsinagógák környékét. A kávézókat. Az utcákat”.