Egy republikánus szenátor aggódik, hogy Putyin megtámadja Lengyelországot

Marco Rubio szenátor (R-FL) vasárnap a CNN „State of the Union” című műsorában azt mondta, hogy aggódik amiatt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megtámadhat egy NATO-országot.

Marco Rubio szenátor (R-FL) vasárnap a CNN „State of the Union” című műsorában azt mondta, hogy aggódik amiatt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megtámadna egy NATO-országot – írja a Breitbart.

„Oroszország és Putyin számára tényleg nincs mód arra, hogy megnyerje ezt a háborút vagy bármelyik célt teljesítse. Putyinnak itt két választási lehetősége van. Az első, hogy védelmi vonalakat tervezhetnek, és azt mondhatják, hogy itt húzunk néhány vonalat, és ez az a terület, amelyet megpróbálunk megtartani, és erre összpontosítják az erőiket. Vagy B, visszavonulnak, és továbbra is területeket veszítenek. Jelenleg biztosan nem rendelkeznek támadó képességgel. Az aggodalom az lesz, hogy Putyin kiszámíthatatlan, hogy mit tesz egy ilyen helyzetben” – jelentette ki a szenátor.

„Ha úgy dönt, hogy például a NATO fegyverkezése, az európai fegyverkezés és az USA fegyverkezése Ukrajnában nem csak azt okozza, hogy elveszíti a háborúját, és aláássa a hatalmon tartását, hanem talán a saját erőit is fenyegeti Oroszországon belül.

Szerintem nagyon is lehetséges, hogy a végén lecsaphat néhány olyan elosztóhelyre, ahol ezek az utánpótlások átjönnek, beleértve Lengyelországot is.

Sokat beszélnek a nukleáris fegyverekről, de ami miatt én aggódom, az egy NATO-területen belüli orosz támadás, amely például a lengyelországi repülőteret vagy más elosztóhelyet célozna meg” – mondta Rubio.

Dana Bash műsorvezető megkérdezte: „A NATO-nak válaszolnia kellene?”.

Rubio azt mondta:

„Azt hiszem, ez a csapás jellegétől, a csapás jellegétől függne, és attól, hogy a NATO-n belül a többi szövetséges hogyan reagálna. biztosan lenne egy támadás. Ezért tehát a NATO-nak minden bizonnyal reagálnia kell majd rá”.

„Egy amerikai tábornok azt mondta nekem, hogy Kína meg fogja támadni Tajvant”

Tim Marshall, A földrajz fogságában szerzője interjút adott a Neokohnnak, melyben beszélt az orosz-ukrán konfliktusról, Iránról és a Kína-Tajvan feszültségről. Interjú.