Egy izraeli üzletasszony, aki „nőknek való” elektromos autón dolgozik

Petah Tikva négy évvel ezelőtt került az elektromosautó-ipar címlapjaira, amikor Bernhard Maier, a Skoda korábbi elnök-vezérigazgatója a közép-izraeli várost választotta a cseh autógyártó új kompakt modelljének bemutató globális rendezvény helyszínéül.

Most a város egyik felhőkarcolója egy új és továbbfejlesztett elektromos autó laboratóriumaként működik, amelyet a svájci OSR Enterprises autóipari beszállító cég a következő egy éven belül mutat be – írja Ynetnews.

A vállalat idén nyáron jelentette be, hogy 100 új dolgozót vesz fel, akiknek nagy részét az új projektre szánják. A felvétellel megduplázta izraeli fejlesztőközpontjának alkalmazottainak számát.

Az Izraelben és a világon ma eladott elektromos autók közül sokakat a 2010-es években alakult cégek gyártanak.

Az OSR Enterprises-t szintén 2011-ben alapította a Petah Tikva-i születésű, jelenleg Svájcban élő Orit Shifman. A 46 éves nő úgy tűnik, az egyetlen nő egy elektromos autókra szakosodott cég élén.

A vállalat növekedése ellenére továbbra is visszafogottan viselkedik. Bár az OSR arról számolt be, hogy technológiáját több neves autógyárnak is értékesíti, csak a Jaguarról tudni, hogy rendelkezik vele.

Arra a kérdésre, hogy mi különbözteti meg járművüket más gyártók járműveitől, Shifman azt válaszolta, hogy

„ez lesz az első elektromos autó, amelyet nőknek építenek.”

„A kialakításától és a működtetésétől kezdve a képességekig. Egy olyan jármű, amely a női képességeket használja majd az összetett problémák megoldására, hangsúlyt fektetve a biztonságra, a gyerekek számára való kompatibilitásra, valamint a vezető állapotának és figyelmének azonosítására, hogy a jármű ne adja át az irányítást a vezetőnek, amikor az még nem áll rá készen”.

Az OSP azt is elárulta, hogy a jármű tartalmazni fog egy olyan funkciót, amely lehetővé teszi, hogy a vezető és az utasok anyagi kompenzációt kapjanak az autó adatainak kereskedelmi szervezetekkel való megosztásával. Ez lehetővé tenné, hogy az autógyártó valós idejű információkat kapjon a meghibásodásokról, és a jármű tulajdonosoknak a tartózkodási helyük és érdeklődési körük alapján termékeket értékesítsen.

„Ma Svájcban élek, de Petah Tikvában nőttem fel, a falafelstand előtt” – mondta Shifman. „Így az OSR fejlesztési központja a városban található, amire nagyon büszke vagyok.

A ‘Knight Rider’ című sorozatot nézve nőttem fel, és egy olyan autóról álmodtam, ami beszél hozzám, és megért engem.”

„Amikor vállalkozást akartam nyitni, az auto-tech területét olyan területként azonosítottam, amelyet a nagy autógyártók figyelmen kívül hagytak. Amikor Petah Tikvában elkezdtük felajánlani a rendszerünket az autógyártóknak, nem igazán volt senki, aki érdeklődött volna, ez abban a korszakban volt, amikor az autógyártók még mindig nem mindig értették a terület kihívásait, és az általunk kínált megoldásokat. Ma már más a helyzet.”

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Jól vizsgázott az első elektromos utasszállító

Az izraeli-amerikai Eviation cég akár kereskedelmi forgalomba is állhat hamarosan.