Károlyék tiszteletreméltó gesztust tettek a brit főrabbi felé

A királyi palota áthelyezte a Károly király találkozóját a brit vallási vezetőkkel, hogy elkerüljék a sábáttal való összeütközést.

Az átütemezett találkozó lehetővé teszi Ephraim Mirvis főrabbi számára, hogy részt vegyen az új királlyal való találkozón, és elég ideje legyen visszatérni a zsinagógába a sábátra.

A III. Károly király péntek estére tervezett, vallási vezetőkkel való találkozóját előrehozták, hogy Ephraim Mirvis brit főrabbi még a sábát kezdete előtt el tudjon menni.

A palota tisztviselői 17:30-ra hozták előre a találkozót, hogy a főrabbinak időt adjanak, mivel a sábát ezen a héten 18:59-kor kezdődik Londonban.

Egy forrás azt mondta a hírügynökségnek, hogy a főrabbi hivatala nem kérte az időpont megváltoztatását, hanem a Palota ajánlotta fel.

„A Palota kezdeményezett, felhívott minket és azt mondta: ‘Ne aggódjatok, rájöttünk, hogy ez ütközik a sábáttal, ezért áthelyezzük nektek'”

– mondta egy az ügyről nyilatkozó forrás.

„Csodálatos volt tőlük, és ez jellemző a királyra”.

Miért nem látogatott el soha Izraelbe a királynő?

70 éves uralkodása alatt II. Erzsébet brit királynő a Közel-Kelet nagy részét bejárta, de Izraelbe soha nem látogatott el. Miért volt ez így?