A Rosvagardia tisztjei laposra verték az egyik frontról hazatért Wagner-zsoldost

A Wagner-csoport felvarróját viselő férfi egy voronyezsi szállodában rátámadt a Rosgvardia (Orosz Nemzeti Gárda) tisztjeire. A férfi négy nappal korábban tért vissza a Donbásszból.

A Rosgvardiát egy Andrej nevű, katonai egyenruhát viselő férfi által okozott botrány miatt hívták a szállodába. Amikor megérkeztek a helyszínre, a férfi még nagyobb tombolásba kezdett. Azzal fenyegetőzött, hogy feldugja a gumibotot az egyik rendőr végbélnyílásába.

„A hívójelem ‘Marlin’, a 136. ezred különleges egységtől vagyok. Személyesen foglak keresztre feszíteni!”

– mondta a férfi az egyik kiérkező Rosvagardia tisztnek.

„Te k*csög, én harcoltam a hazádért, és te, te kib*szott szemétláda, meg akarsz fenyegetni?”

– tette hozzá.

A videó alapján Andrej megütötte az egyik rendőrt – majd egy másodperccel később a földre lökték, bottal ütötték és rugdosták, majd megbilincselték. Ezt követően azonban „Marlin” nem nyugodott meg, továbbra is fenyegetőzött.

Nyomozókat hívtak a helyszínre, akik megerősítették, hogy Andrej Ukrajnában harcolt, és nemrég tért vissza Oroszországba.

Az autójában 476 darab 9×19 mm-es lőszert találtak. A töltények miatt Andrej ellen büntetőeljárás indult lőszerek illegális tárolása miatt.

Ugyanakkor semmilyen információ nincs arról, hogy Andrej ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárás indult volna.

Demkó: Nincs erkölcsi határ, nagyjából bármire képesek

„Oda jutottak, hogy a „Piszkos tizenkettőre” fanyalodnak – a világ papíron második legerősebb hadserege” – írja a biztonságpolitikai szakértő.