Vérlázító: Nem emelnek vádat az idős zsidót felpofozó palesztin aktivista ellen

Az Izrael-párti ellentüntetésen részt vevő zsidó férfit, akinek botra és oxigénpalackra van szüksége a járáshoz, egy palesztinbarát aktivista ütötte arcon.

A német rendőrség úgy döntött, hogy nem emel vádat az ellen a bevándorló hátterű palesztinbarát tüntető ellen, aki 2022 áprilisában egy hannoveri tüntetésen fizikailag bántalmazott egy izraeli zászlót tartó idős zsidó férfit.

A hannoveri ügyészség szerdán egy szóvivőn keresztül közölte, hogy a vizsgálat megállapította, hogy „nem bizonyítható a szándékos testi sértés”

– jelentette a Welt.

Ahogy arról beszámoltunk az április 23-i támadás egy palesztinbarát tüntetésen történt, amelyen a 68 éves Michael Höntsch, az SPD párt volt tartományi törvényhozóját bántalmazták. Höntsch járásához botra és mobil oxigénkészülékre van szüksége.

Höntsch egy apró ellentüntetésen vett részt, amelyet a menye, Rebecca Seidler szervezett.

Az incidensről készült felvételeken látható, hogy Höntschöt a palesztinbarát tüntetés egyik résztvevője, aki hagyományos palesztin kendőt viselt, megszólította, majd elég erősen arcon ütötte ahhoz, hogy a földre kerüljön.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Megbírságolták a zsidó aktivistát, amiért Izrael-barát ellentüntetést szervezett

Rebecca Seidler 67 éves izraeli zászlót lengető apósát földre lökték a palesztin-párti tüntetők. A német rendőrség mégis ellenük indított eljárást.