Obamát és Trumpot nem hívták meg a királynő temetésére

A brit kormány meghívja Donald Trumpot a II. Erzsébet királynő tiszteletére Washingtonban tartandó megemlékezésre, miután a volt amerikai elnök lemaradt a néhai uralkodó gyászszertartásának vendéglistájáról – értesült a Telegraph.

Trump és mind a négy másik élő exelnök lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen a washingtoni Nemzeti Katedrálisban szerdán tartandó hálaadó szertartáson.

A hétfői londoni hivatalos temetésre a volt államfők nem kapnak meghívást.

A magas rangú tisztviselőknek szóló meghívókat Dame Karen Pierce, az Egyesült Királyság washingtoni nagykövete és férje, Sir Charles Roxburgh, a pénzügyminisztérium volt tisztviselője nevében csütörtökön küldték ki.

A Telegraph úgy tudja, hogy a királynő színi díszszázada díszőrséget fog állítani.

Korábban az amerikai média azt állította, hogy Joe Biden dönthet arról, hogy magával viszi-e az ex-elnököket a temetésre. A helyhiányra hivatkozva a britek csak aktív elnököket látnak vendégül a királynő temetésén.

Aktív kormányfők és államfők közül korábban Vlagyimir Putyin jelezte, hogy nem megy a temetésre, melyet követően a britek kijelentették, hogy nem is hívják meg.

Miért nem látogatott el soha Izraelbe a királynő?

70 éves uralkodása alatt II. Erzsébet brit királynő a Közel-Kelet nagy részét bejárta, de Izraelbe soha nem látogatott el. Miért volt ez így?