A floridai kormányzó két repülőnyi illegális migránst küldött a demokratáknak

A republikánus kormányzó szaván fogta a „nyitott határokat” támogató államokat.

Szerdán Ron DeSantis floridai kormányzó csatlakozott azon republikánus politikusok egyre növekvő táborához, akik illegális bevándorlókat küldenek a „menedékvárosokba” szerte az országban. Florida két, illegális migránsokkal teli repülőgépet küldött a massachusettsi Martha’s Vineyardra (Barack Obamának is itt van hatalmas birtoka), egy olyan államba, amely támogatta a Biden-kormányzat nyitott határokat célzó politikáját.

DeSantis kormányzó sajtóirodája szerint a két repülőgép útja „az állam áthelyezési programjának része volt, amelynek célja illegális bevándorlók menedékhelyekre szállítása”.

Az elmúlt törvényhozási ülésszak során Florida 12 millió dollárt különített el egy olyan program végrehajtására, amely

„megkönnyíti az illegális bevándorlók elszállítását az államból, összhangban a szövetségi törvényekkel”.

DeSantis sajtócsapata megjegyezte, hogy a program „az embercsempészeket célozza, de elriasztja a migránsokat is a beutazástól”.

A felvételeken látható, ahogy a migránsok kilépnek a repülőgépekből, mielőtt buszokra rakodják őket:

Gov. DeSantis has sent 2 planes of illegal migrants to Martha’s Vinyard

Gov. DeSantis has sent 2 planes of illegal migrants to Martha’s Vinyard

Korábban DeSantis azt mondta, hogy a migránsokat olyan „progresszív” államokba fogják küldeni, amelyek kormányzói támogatják a szövetségi bevándorlási törvények kirívó megsértését”.

„Nem a floridaiak felelőssége, hogy támogassák az államunkban jogellenesen tartózkodó idegeneket; nem járultunk hozzá Biden nyitott határokkal kapcsolatos programjához”

– közölte akkor a kormányzó hivatala.

DeSantis lépése azután következett be, hogy Doug Ducey arizonai kormányzó és Greg Abbott texasi kormányzó több busznyi illegális bevándorlót küldött a menedékvárosokba országszerte, köztük New Yorkba, Washingtonba és legutóbb Chicagóba.

Gender-háború Floridában — szülők jogai kontra woke-kapitalizmus

A floridai szülői jogi törvény körüli politikai vita váratlan fordulatot vett, mikor belépett a képbe a Disney. Hajdú Tímea írása.