Giorgia Meloniék egész pályás letámadást indítottak Peppa Malac ellen

Az Olaszországban kirobbant vita a brit gyermekműsor egy nemrég sugárzott epizódja körül forog, amely bemutat egy Penny nevű jegesmedvét, akinek azonos nemű szülei vannak.

„Elfogadhatatlan a rajzfilm készítőinek döntése, hogy egy olyan karaktert szerepeltessenek, akinek két anyja van”

mondta Federico Mollicone, az Olasz Testvérek kulturális szóvivője.

„A politikai korrektség ismét lecsap, és a gyermekeink fizetnek érte”.

Mollicone, aki az olasz parlament műsorszolgáltatási bizottságának is tagja, felszólította az olasz nemzeti műsorszolgáltatót, hogy ne sugározza az epizódot.

A felhívást az ország közelgő választásokon élen álló párt más tagjai is átvették.

Isabella Rauti szenátor, az Olasz Testvérek jogegyenlőségi szóvivője azt mondta, reméli, hogy a nemzeti műsorszolgáltató „nem szolgál megafonként ellentmondásos ideológiák számára”.

Fabio Rampelli, a párt társalapítója, az olasz alsóház alelnöke pedig azt mondta, hogy a probléma nem Peppa Malac, hanem a „gyermekek online és rajzfilmeken keresztül történő indoktrinálása”.

Sokan Olaszországban ugyanakkor a rajzfilm védelmére keltek.

Nicola Fratoianni baloldali politikus azt mondta, hogy az LMBT családok „léteznek és a mindennapi életünk részei. Ezt a tényt elrejteni azt jelenti, hogy nem ebben a világban élünk”.

„Egy új ellenség ostromolja a nemzetet: Peppa Malac”

– viccelődött Alessandro Zan demokrata párti parlamenti képviselő.

Tényleg Giorgia Meloni Európa legveszélyesebb nője?

A nemzetközi sajtó fasizmussal vádolja Melonit, aki hamarosan Olaszország miniszterelnöke lehet, és aki így nyilatkozott: „Ha fasiszta lennék megmondanám.”