Zsidó csoport perelheti New Yorkot a fegyvertartás szigorítása miatt

A csoport szerint ellehetetlenítik a zsidó vallási intézmények védelmét az új szabályokkal.

A New York állambeli zsidó fegyverklub beperelni tervezi New Yorkot a lőfegyverek istentiszteleti helyeken való tiltása miatt, és a Daily Caller News Foundationnek adott interjújában „alkotmányellenesnek” nevezte a döntést – írja a Daily Signal.

Tzvi Waldman, a klub alapítója egy polgárjogi ügyvéddel együtt dolgozik azon, hogy megtámadja New York új, a fegyverviselésről szóló törvényének egyik rendelkezését,

amely megtiltja a kongregáció tagjainak, hogy fegyvert viseljenek az általa „érzékenynek” minősített helyek mellett az istentiszteleti helyeken belül.

Waldman elmondta, hogy „nagyon biztos” abban, hogy a törvényt „biztosan” meg fogják buktatni, és „sok szempontból alkotmányellenesnek” nevezte.

„A második alkotmánymódosítás nem másodosztályú jog” – mondta a Daily Caller News Foundationnek.

A Kathy Hochul demokrata kormányzó által aláírt törvény a legtöbb köz- és magánvállalkozásból is kitiltja a fegyvereket,

és előírja, hogy a rejtett fegyverviselési engedélyt kérelmezőknek be kell mutatniuk a közösségi médiában megjelent előzményeiket annak igazolására, hogy „jellemük és magatartásuk” elég alkalmas a fegyvertartásra.

Véget ért az amerikai zsidóság aranykora?

Az antiszemitizmus soha nem látott mértékű fellángolása az Egyesült Államokban még a leglelkesebb amerikai zsidókat is arra kényszeríti, hogy átgondolják, vajon a rájuk váró jövő olyan virágzó és biztonságos-e, mint amilyennek gondolták.