Nem szégyellik magukat? — Egyes amerikai újságírók ünneplik a királynő halálát

II. Erzsébet királynő csütörtöki halálát egyes véleményírók ünnepelték, egyikük azt ígérte, hogy táncolni fog a sírján, egy másik pedig „pusztítónak” nevezte 70 éves uralkodását – számolt be a Daily Mail. 

Miközben világszerte milliók gyászolták a 96 éves uralkodónő halálát, sokan már néhány órával a halála után gúnyolódtak a gyászhullámon – az Egyesült Államok néhány legtekintélyesebb kiadványában.

A legnagyobb felháborodást egy pennsylvaniai professzor okozta, aki azt írta még a halálhír előtt, hogy reméli, a királynő utolsó fájdalmas órái „gyötrelmesek lesznek”.

Az „antirasszista” professzor magát a „sokszínűség, egyenlőség és befogadás” szakértőjeként tünteti fel. A bejegyzést a Twitter eltávolította a felháborodást követően.

♀️Jennifer Gingrich ✡️ on Twitter: „Uju Anya has always been vile, so no surprise at this.Remember how she accused Chimamanda Ngozi Adichi of „targeting transwomen with malicious politics she tries to pass off as benevolence” just for saying that gender ideology has consequences for women’s rights. pic.twitter.com/EVcqmqt1On / Twitter”

Uju Anya has always been vile, so no surprise at this.Remember how she accused Chimamanda Ngozi Adichi of „targeting transwomen with malicious politics she tries to pass off as benevolence” just for saying that gender ideology has consequences for women’s rights. pic.twitter.com/EVcqmqt1On

Tirhakah Love, a New York Magazine vezető hírlapírója szerint a királynő 96 éven át „szívta a Föld erőforrásait”.

‘Csöndben kellene maradnom, vagy még jobb lenne, ha valóban gyászolnám azt, ami egy alig lélegző szemeteszsák volt? Kérem, ne már”

– írta.

Love azt is hozzátette, hogy örömmel fog táncolni a királynő sírján.

A Michigani Egyetem professzora, Ebony Elizabeth Thomas azt mondta, hogy a Diana és Meghan miatt nem érez szomorúságot az uralkodónő halála miatt.

Lyndsey Boylan, a manhattani kerületi elnöki posztra sikertelenül pályázó nő pedig arra célzott, hogy ír nagyszülei örülnének neki, ha megélték volna a királynő halálát.

Számos tweet a királynő uralkodása alatti gyarmatosítás hatásait vette górcső alá, és erőszakos zsarnokként festette le őt.

A The New York Timesban Maya Jasanoff, a Harvard Egyetem történészprofesszora, aki Nagy-Britannia és a Brit Birodalom történetével foglalkozik, azt írta. hogy

helytelen „romanticizálni” Erzsébet uralkodását.

Az Atlantic magazin egyik írója, Jemele Hill is hozzászólt Twitter-fiókján, mondván, hogy az újságíróknak kötelességük beszámolni Erzsébet uralkodásának szerinte „pusztító” hatásairól.

Fotó: EPA/Andrew Milligan / POOL

A világ nem lesz soha woke, de örül, hogy Amerika az

„Miközben Amerika a múlttal hadakozik, külföldi versenytársai a jövőre készülnek.”