Sófárfújástól tartanak az arabok a Templomhegyen

Kamal Khatib sejk, az Iszlám Mozgalom Északi Frakciójának helyettes vezetője arra figyelmeztetett, hogy a szeptember végén kezdődő zsidó újévkor összecsapások alakulhatnak ki a Templomhegyen — írja az Arutz7.

Az al-Aksza mecsetnél tartott beszédében Khatib azt állította, hogy „a palesztinok 19 tervet hiúsítottak meg a mecset elfoglalására”.

Figyelmeztetett „a zsidók azon szándékára, hogy ros hásáná zsidó ünnepén megfújják a sófárt, állatáldozatokat mutatnak be és megszentségtelenítik az Al-Aksza mecsetet”.

Khatib szerint az olyan cselekedetek, mint „a sófár megfújása és a papi ruhák viselése zavargásokat fognak okozni. Az Al-Aksza mecset soha nem lesz a zsidó Szentély, és muszlim kézben marad”.

Szavai hasonlóak a palesztin tisztviselők mondataihoz, akik aggodalmukat fejezték ki „a Templom-hegyet népszerűsítő szélsőséges csoportok azon szándéka miatt, hogy a szeptember végi ros hásáná ünnepen megfújják a sófárt az Al-Aksza mecsetben”.

Átformálhatja-e Amerika és Izrael kapcsolatát egy új iráni megállapodás?

„Egy újabb gyenge nukleáris megállapodás olyan konfrontációt fog teremteni, amely teljesen eltörölheti Trump közel-keleti eredményeit és új valóságot teremthet a térségben.”