Ízléstelen: Hitlerhez hasonlította Bident a botrányhős republikánus képviselő

„Megdöbbentőnek tartom a náci képek és Hitler-összehasonlítások cinikus használatát az Egyesült Államok kongresszusának képviselője részéről” – mondta egy izraeli diplomata az eset után.

„Miközben az Egyesült Államokban és világszerte az antiszemita incidensek számának növekedésével szembesülünk, az ehhez hasonló retorika csak a gyűlölet, a szélsőségesség és az erőszak tartós fenyegetését táplálja”

– magyarázta a diplomata.

Greene, a georgiai republikánus, aki korábban is tett már lázító megjegyzéseket, egy sor tweetben reagált Biden csütörtökön Philadelphiában tartott beszédére, amelyben a demokráciát fenyegető veszélyre figyelmeztetet.

„Joe Biden Hitler”

– írta egy tweetjében.

„#NaziJoe-nak mennie kell”.

Egy másik tweetben egy megszerkesztett videót tett közzé a beszédről, amelyen Biden horogkeresztekkel van körülvéve és Hitler-bajuszt visel.

Rep. Marjorie Taylor Greene🇺🇸 on Twitter: „What we all saw tonight from Biden.I guess when President Butterbeans is frail, weak, and dementia ridden, the Hitler imagery was their attempt to make him look „tough” while he declares war on half of America as enemies of the state.Or it’s real.. pic.twitter.com/rk9vrt7ZK5 / Twitter”

What we all saw tonight from Biden.I guess when President Butterbeans is frail, weak, and dementia ridden, the Hitler imagery was their attempt to make him look „tough” while he declares war on half of America as enemies of the state.Or it’s real.. pic.twitter.com/rk9vrt7ZK5

„Az, hogy egy kongresszusi képviselő ezt viccesnek, és elfogadhatónak tartja, az szégyenletes”

– írta a Twitteren Jonathan Greenblatt, a Rágalmazás-ellenes Liga ügyvezető igazgatója.

„Ez a manipulált videó aljas, sértő és teljesen méltatlan egy kongresszusi képviselőhöz”

– tweetelte az Amerikai Zsidó Bizottság.

„A képviselőház republikánus vezetőinek el kell ítélniük a viselkedését.”

Greene-t már többször érte kritika – többek között kongresszusi tagok részéről is -, amiért különböző, neki nem tetsző dolgokat a holokauszthoz hasonlított, azért mert fehér fajgyűlölőkkel társult, és mert magáévá tette a zsidó Rothschild családról szóló antiszemita összeesküvés-elméleteket.

A Republikánus Zsidó Koalíció többször is elítélte Greenet, és támogatta a leváltását célzó ellenfeleit az előválasztáson.

Egy amerikai politikus összekeverte a Gestapót a gazpachóval

„Nem csak washingtoni börtönünk van, egy washingtoni gulág, hanem ott van Nancy Pelosi gazpacho rendőrsége is”