A TikTok-ról tanult meg Molotov-koktélt készíteni egy izraeli tini

A letartóztatott kamasz a Molotov-koktéllal és öngyújtóval a kezében azt mondta a rendőrségnek, hogy ki akarta próbálni a házi készítésű bombát.

Haifában letartóztattak egy tinédzsert a hétvégén, akinél egy Molotov-koktél volt, amelyet állítása szerint ki akart próbálni, miután a népszerű közösségi oldalon, a TikTokon megtanulta, hogyan kell elkészíteni.

A 15 éves fiút a haifai rendőrség fiatalkorúakkal foglalkozó egysége péntek éjfél körül szúrta ki a gyújtófegyverrel egy közparkban. A rendőrök átkutatták a holmiját, és a Molotov-koktél mellett, találtak egy öngyújtót és egy pár kesztyűt.

Kihallgatásán a tinédzser elmondta, hogy a TikTok-on keresztül tanulta meg a házi készítésű bomba elkészítését, és kíváncsiságból döntött úgy, hogy megépíti, vajon működik-e.

A tinédzser elmondta, hogy a robbanóanyagot egy homokos felületre akarta dobni, amelyet korábban tábortüzek meggyújtására használt. A rendőrök becslése szerint a robbanóanyag használata a tartályban lévő üzemanyag mennyiségéből ítélve nagy tüzet okozhatott volna.

A tinédzsert szombat este bíróság elé állították, és feltételesen szabadlábra helyezték. Hétfőig házi őrizetben kell maradnia, és megtiltották neki, hogy kapcsolatba lépjen három barátjával, akik vele voltak a letartóztatásakor.

A rendőrség szerint a többi tinédzsernek nem volt köze a gyanúsított akciójához.

Haim Azrad haifai rendőrfőnök és rendőrei azon dolgoztak, hogy a tizenéveseket távol tartsák a bajtól, mivel a nyári szünetben sokan közülük az utcákon flangálnak.

„Mindenkor azon dolgozunk, egyenruhás és civil ruhás erőkkel, hogy a nyár folyamán minimálisra csökkentsük a tizenévesek illegális tevékenységekben való részvételét”

– mondta.

„Mindezt azért tesszük, hogy megelőzzük az erőszakos incidenseket és a közrend megzavarását. Ez egy fontos törekvés, amely segített megelőzni egy súlyos incidenst, amely más tinédzserek sérülésével végződhetett volna”.”

Videó: Így dobálnak molotov-koktélokat palesztinok egy zsidó család otthonára

A zsidó civilek elleni támadások jelentősen megszaporodtak az elmúlt hetekben.