Egy ultranacionalista orosz zsoldosvezér szerint Ukrajnát „ukrántalanítani” kell

Az ultranacionalista zsoldosvezér, Igor Mangusev egy Mariupolban megölt Azov harcos koponyáját tartotta a kezében, miközben beszélt.

„Miért nem lehet megbékélés? Ukrajnát ukrántalanítani kell. Vissza kell venni Novorosszija (Új-Oroszország) orosz földjeit”

– mondta beszédében Mangusev.

„Nem hús-vér emberekkel állunk háborúban. Egy eszmével állunk háborúban – Ukrajnával, mint oroszellenes állammal”

– folytatta beszédét a zsoldosvezér, az emberi koponyát továbbra is a kezében tartva.

„Mi élünk, ez a fickó pedig már halott. Égjen el a pokolban. Nem volt szerencséje. A koponyájából serleget fogunk készíteni”

– tette hozzá.

Manusev teljes beszéde meghallgatható itt: 

Денис Казанський on Twitter: „Russian mercenary Igor Mangushev (Bereg) made a performance with the skull of a Ukrainian soldier killed near Azovstal.In his speech, Mangushev said that Russia is at war with the Ukrainian idea, so all Ukrainians must be killed.Still think trading with Russia is a good idea? pic.twitter.com/qpnWS5JCeV / Twitter”

Russian mercenary Igor Mangushev (Bereg) made a performance with the skull of a Ukrainian soldier killed near Azovstal.In his speech, Mangushev said that Russia is at war with the Ukrainian idea, so all Ukrainians must be killed.Still think trading with Russia is a good idea? pic.twitter.com/qpnWS5JCeV

Telegram-csatornáján Mangusev korábban többször is nyíltan az ukrán civilek megölésére szólít fel.

„Felgyújtjuk a házaitokat, megöljük a családotokat, elvisszük a gyerekeiteket, és oroszokat nevelünk belőlük”

– posztolta Mangusev.

Igor Mangusev Bereg 1986. augusztus 16-án született Moszkvában, és 2007-ben végzett a szentpétervári tengerészeti akadémián.

Mangusev egy orosz ultranacionalista mozgalom vezetője, és az ENOT nevű orosz zsoldoshadsereg egyik létrehozója, amely a többi orosz biztonsági magáncéghez hasonlóan, állítólag kapcsolatban áll az FSZB-vel is.

Az emberi koponyával való előadása az Orosz Föderáció Büntető Törvénykönyvének legalább egy cikkelyét – 244-eset – sérti, amely a „halottak testének meggyalázásáról” szól, továbbá a nemzetközi jog szerint is háborús bűncselekménynek minősül.

A Kreml a Wagner-csoport neonáci zsoldosait küldte Ukrajna „nácitlanítására”

A diverzáns akció lelepleződött, és az ukrán hatóságok 36 órás kijárási tilalmat elrendelve hajtóvadászatot indítottak a beszivárgó zsoldosok után. Hende Olivér írása.