Cicák költöztek a Ben-Gurionra, mindenki oda van értük

A 2020 tavaszán elrendelt első covid-zárlat idején, az amúgy zsúfolt Ben-Gurion nemzetközi repülőtér üresen állt. Illetve csak majdnem. Egy nőstény cica megragadta a lehetőséget és belakta az üresen kongó tereket. Idővel a személyzet kedvencévé vált – írja az israel21c.org, amelyet a Zsido.com szemlézett.

Hamar kiderült, hogy a cica társat is talált az épületben, mert egy napon úgy találtak rá, hogy öt kiscicát szoptat. Amikor Keren Ravensky útlevélellenőr visszatért a szabadságáról, ő is csatlakozott a macskacsaládot gondozó csapathoz.

 „Szeretem az állatokat”

– mondta a lapnak.

„Nem tudok nem gondoskodni egy macskáról, ha meglátom a reptéren”

– hangsúlyozta Keren.

Különösen a szívén viselte a fekete kiscicák sorsát, mivel tudja, hogy sokan vannak, akik a fekete macskákat elkerülik a babona miatt, miszerint balszerencsét hoznak.

Időközben az anyamacska és két kiscicája továbbálltak. A repülőtér személyzete elnevezte a három letelepedett macskát: Louis, Michael és Naszrallah. Utóbbi lánycica a Hezbollah libanoni terrorszervezet vezetőjéről kapta a nevét. Ravensky elmondta, hogy munkatársa azért választotta ezt a nevet, mert ez az élénk cica sokszor elbújt.

„Hallottuk őt, de nem tudtuk hol van, meg kellett keresnünk. Olyan volt, mint Naszrallah, aki egy libanoni bunkerben bujkál”.

Indított neki egy Facebook-oldalt is és helyi csoportokban is osztott meg róla képeket.

A történet itt újabb fordulatot vesz, ugyanis Keren így találta meg élete nagy szerelmét Ben Bargant.

A posztok kapcsán kezdtek el beszélgetni, megismerkedni. Most már ott tartanak, hogy összeköltöznek és azt tervezik, hogy örökbe fogadják Naszrallah-t és Louis-t. Tesójuk, Michael inkább a haverjaival lóg a Ben-Gurionon.

„Naszrallah már a helyi sajtóban is ismert, részben a neve miatt: szeret a pultoknál üldögélni, nagyon barátságos, úgy járkál az útlevél-ellenőrzésen, mintha a saját birodalma lenne”

– meséli Keren.

Az utazók gyakran készítenek szelfit a híres macskával.

Bent nem lehet etetni a szabályok szerint, ezért külső helyeken helyeztek el tálkákat. A repülőtéri hatóságnak van költségkerete kóbor állatok gondozására, így az macskakaját ők fizetik, sőt az orvosi számlákat is.

Macskatasztrófa Jeruzsálemben?

Az izraeli főváros lakói a közösségi oldalakhoz fordultak az eltűnő macskák ügyében. A város bizonyos területeiről ugyanis aggodalomra okot adó mennyiségben tűnnek el a cicák.