Hallo,itt Benjamin Netanjahu!

Benjamin Netanjahu ellenzéki vezető kiadta „privát telefonszámát”, és arra buzdította a nyilvánosságot, hogy „videóhívással hívja fel” és kérdezzen nyugodtan. Legalábbis egy kampányvideó tanúsága szerint.

A kampány célja, hogy a felhasználókat arra ösztönözze, hogy csatlakozzanak Netanjahu Telegram-csatornájához, ahová várhatóan kampányanyagokat fog feltölteni a novemberi választások előtt.

A volt miniszterelnök Telegram-csatornáján közzétett és a felhasználók által a közösségi médiában megosztott videóban Netanjahu azt mondja:

„Annyi emberrel beszélek… tudod mit? Drámai, világmegváltó döntést hoztam: Miért csak néhány embernek legyen meg a telefonszámom? Mindenkinek meg kell kapnia, és én megadom nektek”.

Majd Netanjahu arra kéri a polgárokat, hogy hívják fel őt videohívással. Hozzáteszi, hogy aki elküld egy képernyőfotót, amelyen látható, hogy feliratkozott a Telegram-csatornára, nagyobb eséllyel kaphat hívást a volt miniszterelnöktől.

A videó közzététele után Netanjahu Facebook-oldalán utólagos videóklipeket tettek közzé, amelyeken állítólag egy iPhone-ra beáramló hívások és üzenetek százai láthatók — írja a Times of Israel.

A Likud vezetője reméli, hogy kampánya előnyt biztosít számára a választás napján, mivel a legutóbbi felmérések szerint a jobboldali blokk 59-60 mandátumot kapna, ami egy mandátummal kevesebb, mint a kormányzáshoz szükséges többség.

Palesztin Hásemita Királyság? Netanjahu megtörte a csendet

Netanjahu először reagált a szaúdi béketervre, melynek megvalósítása olyan sorsfordító fejlemény lenne, amely véget vethetne a 100 éves zsidó-arab konfliktusnak.