A migránsbűnözés került az olasz választási kampány fókuszába

A migránsbűnözés került az olaszországi választási kampány fókuszába: a jobboldal a migráció ellen emeli fel szavát, a baloldal rasszizmust emleget a Piacenzában afrikai bevándorló által elkövetett nemi erőszak miatt.

Piacenza belvárosában

vasárnap kora reggel egy 55 éves ukrajnai nőt bántalmazott és erőszakolt meg egy 27 éves a guineai migráns,

akinek menedékkérelme elbírálásra vár. A férfit őrizetbe vették, a nőt sokkos állapotban kórházba szállították.

Az esetről készült felvételt Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke közösségi oldalán publikálta.

A baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára Enrico Letta elfogadhatatlannak és méltatlannak nevezte a videó-felvétel közlését.

A Radio24 hírcsatornának kijelentette, hogy a választási kampány torzulásától tart, amely egyre kevésbé tartja tiszteletben az emberi jogokat.

A PD női tagozatát képviselő Cecilia D’Elia szerint a jobboldal politikai propagandaként használja ki a Piacenzában történteket. Hozzátette, hogy a jobboldal általános támadást intéz a migránsok ellen, miközben nem az elkövető nemzetisége számít.

Giorgia Meloni a felvétel közlésekor azt írta, hogy

a jobboldal céljai között a városok lezüllesztése, a bűnözés és a tömeges illegális bevándorlás elleni fellépés szerepel.

Enrico Lettának válaszolva megjegyezte, szégyelli azokat a politikai vezetőket, akik a nemi erőszak indokával őt támadják, de egyetlen szolidaritási szót sem intéztek az áldozathoz, mivel baloldalon „tartanak a válságos közbiztonsági helyzettel való szembesüléstől, amelyet a tömeges illegális bevándorlás súlyosbít” – tette hozzá Giorgia Meloni.

Szövetségese, Matteo Salvini, a Liga vezetője bejelentette: a jobboldal választási győzelme esetén a rendőrség és csendőrség állományát tízezer fővel emelik, a városokat térfigyelő kamerákkal ellenőrzik és leállítják az illegális migrációt.

Megszólalt az ügyben az ismert olasz rapper Emis Killa is, aki hétfőn szintén közösségi oldalán a közbiztonság romlására hívta fel a figyelmet és az adriai Riminit a közbiztonság szempontjából veszélyes Marseilles-hez hasonlította. Twitter-fiókján azt írta,

korábban Rimini a családok és a fiatalok kedvenc üdülőhelyei közé tartozott, „most viszont este hat után félsz sétálni egyet a tengerparton”.

A zenész-énekes a városban nyár eleje óta migránsok elkövette bűncselekményekre utalt.

Korábban a legnagyobb követői táborral bíró olasz influenszer, Chiara Ferragni nevezte Milánót veszélyesnek az erősödő bűnözés miatt, amit a balközép polgármester, Giuseppe Sala elutasított.

Tényleg Giorgia Meloni Európa legveszélyesebb nője?

A nemzetközi sajtó fasizmussal vádolja Melonit, aki hamarosan Olaszország miniszterelnöke lehet, és aki így nyilatkozott: „Ha fasiszta lennék megmondanám.”