Megduplázza az USA-Izrael járatok sebességét az American Airlines

A légitársaság 20 darab Boom Supersonic Overture repülőgépet vásárol – amelyeket úgy terveztek, hogy a mai leggyorsabb kereskedelmi repülőgépek sebességének kétszeresével repüljenek -, és amelyek 2025-ben állnak forgalomba, és 2029-ben szállítják az első utasokat.

Az American Airlines, a világ legnagyobb légitársasága 20 darab Boom Supersonic Overture repülőgépet vásárolt, és további 40 darab megvásárlására van lehetőség, amivel a felére csökken a repülési idő – közölte a légitársaság kedden sajtóközleményben.

Így egy Tel Avivból New Yorkba tartó, jelenleg mintegy tíz és fél órás repülőút csak valamivel több mint öt órát vesz majd igénybe.

A sajtóközlemény szerint az Overture végleges gyártási terve a tervek szerint 2025-ben indul, és 2029-re szállítja az első utasokat.

A tervek szerint 65-80 utas szállítására lesz alkalmas, a mai leggyorsabb kereskedelmi repülőgépek sebességének kétszeresével.

A sebességre, biztonságra és fenntarthatóságra optimalizált Overture-t úgy tervezik, hogy több mint 600 útvonalon repülhessen a világ minden táján.

„A jövőre nézve a szuperszonikus utazás fontos részét képezi majd annak, hogy ügyfeleink számára teljesíteni tudjunk”

– mondta Derek Kerr, az American pénzügyi igazgatója.

„Izgatottan várjuk, hogy a Boom hogyan fogja alakítani az utazás jövőjét mind vállalatunk, mind ügyfeleink számára.”

Sikeresen „repült át” az első teszteken az izraeli repülő autó

A repülőgép a vállalat szerint 177 km hatótávolságot kínál egyetlen feltöltéssel, akár 250 km/h-s sebességgel.