Gyors intézkedés: Kirúgta a Sziget az izraeli zászlót meggyalázó zenekart

Mélységesen elítélik, egyben elfogadhatatlannak tartják a Sziget fesztivál szervezői, hogy a Tribade nevű barcelonai zenekar meggyalázta a fesztiválon részt vevő izraeliek zászlóját. A szervezők közleményben reagáltak a csapat tettére —számol be a Blikk.

Nagy botrányt kavart, hogy a Spanyolországból érkezett női zenekar egy izraeli szászlót firkált össze a Sziget fesztiválon. Mint ismert, a közösségi oldalakra felkerült felvételek tanúsága szerint a zászlóra többek között azt írták: „Izrael nem létezik”, illetve „Szabad Palesztinát”, ráadásul egy nemi szervet is felrajzoltak a zászlóra.

A Sziget fesztivál szervezői a Blikkhez eljuttatott közleményükben azt írták, a jövőben búcsút vesznek a zenekartól.

„A Sziget mintegy 30 éve olyan alapértékek mentén formálódott, mint a különbözőség elfogadása, az emberi méltóság tisztelete, az egymás iránti figyelem fontossága, az emberek és nemzetek egyenjogúsága, a béke és a szeretet jegyében. Ezeket az értékeket a mai napig valljuk és kiállunk mellettük. A Tribade nevű csapat közösségi oldalán közzétett videó olyan dolgokat közöl, amelyek a Sziget számára elfogadhatatlanok és teljesen ellentétesek a fesztivál említett alapértékeivel.

A videóban látható gyűlöltkeltő akciót maximálisan elfogadhatatlannak tartjuk, és teljesen elítéljük, a jövőben pedig nem kívánunk helyt adni a zenekar produkciójának

– írta Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke.

Feljelentik a Sziget Fesztiválon fellépő Izrael-ellenes együttest

A Tett és Védelem Alapítvány feljelentést tett a Tribade spanyol zenekar tagjai ellen, akik antiszemita és Izrael-ellenes propagandát tettek közzé a közösségi médiában.