Yoram Hazony: Orbán Viktor nem antiszemita!

Yoram Hazony világhírű izraeli filozófus számos alkalommal járt már hazánkban, és személyesen is találkozott a Karmelita Kolostorban a magyar miniszterelnökkel.

„Azóta felszólalásaiban rendszeresen pozitív példaként említi Orbán Viktort”

– hívta fel a figyelmet a gondolkodóra és a magyar kormányfőről alkotott véleményére Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Orbán Balázs rámutatott, hogy Yoram Hazony közösségi oldalán ismét kiállt a magyar miniszterelnök mellett, és az általa „groteszknek” nevezett vádakra reagálva leszögezte:

„Orbán Viktor nem antiszemita!”

A miniszterelnök politikai igazgatója a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írja, az izraeli filozófus szerint hazánk egyedülálló abból a szempontból, hogy nemzeti, konzervatív kormány irányítja, amely a kereszténységet tekinti domináns kultúrának, ugyanakkor jelentősen támogatja például a zsidó közösséget is.

Hazony egy korábbi interjújában elmondta, hogy

„az izraeli, az amerikai és a nyugat-európai konzervatívok is közelről figyelik Magyarországot, ugyanis a magyar konzervatív politika sikere számukra is szembeötlő.”

Orbán Balázs végül megjegyezte, hogy a kiállás megtisztelő Yoram Hazony professzortól, aki életre hívta a nyugati jobboldal megújítását célzó Nemzeti Konzervatív Mozgalmat, és nemcsak alapítója, hanem javarészt ő is töltötte meg azt tartalommal.

„Ha nem állunk ki a tradícióinkért, akkor nem lesz jövőnk” — Yoram Hazony a Neokohnnak

Az izraeli filozófus a Neokohnnak elmondta, hogy miért fontos, hogy a konzervatívok vállalják a küzdelmet a szélsőséges ideológiákkal szemben. Hajdú Tímea interjúja.