Unokája született a napon mikor az IDF megölte a fiát meggyilkoló terroristát

Khaled Mansúrt, fia gyilkosát azon a napon iktatták ki, amikor Miriam Peretznek unokáját született.

Miriam Peretz, az ikonikus közéleti személyiség és pedagógus, aki két fiát vesztette el, miközben azok az IDF-ben szolgáltak, megtudta, hogy Khaled Mansúr, az IDF által megölt magas rangú palesztin Iszlám Dzsihád parancsnok volt a felelős azért a műveletért, amely 2010-ben fia, Eliraz megöléséhez vezetett – számolt be a Jerusalem Post.

Az IDF szombaton jelentette be Khaled Mansúr likvidálását, aki az Iszlám Dzsihád magas rangú tagja és a szervezet nevében a Gázai övezet déli részének parancsnoka volt. Az évek során számos Izrael elleni támadásban vett részt.

Mansúrt azon a napon likvidálták, amikor Perez unokáját köszöntötte a világra, és mindössze egy nappal Eliraz születésnapja után, aki idén lett volna 44 éves.

„Béke van a szívedben, amikor tudod, hogy többé nem fog bántani. Eliraz gyermekeit látom a szemem előtt, azt akarom, hogy tudják, hogy az ember, aki megölte az apjukat, és annyi pusztítást okozott, eltűnt. Lezártuk a történetet a gonosztevővel, ennél nagyobb jóvátétel nem létezik”

– mondta az Izrael-díjas a Katonai Rádiónak.

Peretz két fiát, Urielt és Elirazt az IDF-ben való szolgálatuk alatt vesztette el. Legidősebb fia, Uriel Peretz törzsőrmester 1998-ban, 22 éves korában halt meg egy dél-libanoni rajtaütés során.

2010 márciusában második fia, Eliraz őrnagy meghalt egy terrorista sejt elleni harc során a Gázai övezetben. Haláluk után Peretz a zsidó és cionista örökség továbbadásának szentelte életét, és előadásokat tartott izraeli és diaszpórabeli zsidó közösségeknek, tizenéveseknek és az IDF katonáinak.

Peretz, aki szombat este részt vett a Modi’inban tartott Tisa Be’Áv panelbeszélgetésen, azt mondta: „Nehéz nap ez, személyes és nemzeti gyásszal foglalkozom. Nincs örömöm és nincs ujjongásom, de ez olyasvalami, ami megerősíti a lelkemet és a bizalmamat az Izraeli Védelmi Erőkben, amelyek végül eljutnak az ellenséghez„.

„Az életét adta értem” — megszólalt a meggyilkolt őr menyasszonya

„Mindketten az őrbódéban voltunk. Láttam, hogy egy fekete alak néz rám, és négyszer lőtt, és vége volt” – mondta Fligelman.