Rakéta csapódott egy izraeli család otthonába

A Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be egy házba a déli Szderót városában szombaton, az Izrael és a palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoport közötti harcok második napján.

A támadásban senki sem sérült meg, mivel a család a becsapódás idején az otthoni megerősített helyiségében húzta meg magát. A képek a ház belsejében keletkezett károkat és egy lyukat mutattak a tetőn, ahol a rakéta becsapódott.

„Szirénát hallottunk, a feleségemmel és a gyerekekkel gyorsan a megerősített szobába rohantunk. 6-7 másodperc múlva a rakéta becsapódott”

– mondta a férj, Baruch a 13-as csatornának.

רדיו דרום – Radio Darom on Twitter: „רקטה נפלה בבית בעיר שדרות. אין נפגעים בגוף, אך נזק נגרם לבית. המשפחה הייתה בממ”ד. https://t.co/bZwGpRTBc9@ArnoldNataev pic.twitter.com/R6Zwpk7ez3 / Twitter”

רקטה נפלה בבית בעיר שדרות. אין נפגעים בגוף, אך נזק נגרם לבית. המשפחה הייתה בממ”ד. https://t.co/bZwGpRTBc9@ArnoldNataev pic.twitter.com/R6Zwpk7ez3

Felesége hozzátette, hogy a biztonsági szobából kilépve elborzadt a károkat látva.

„A konyhámban minden eltűnt”

– tette hozzá.

Férje elmondta, hogy nyolc és ötéves gyermekeik még mindig a támadás hatása alatt vannak, és „nagyon jelentősnek” nevezte az otthonukban keletkezett károkat.

„De hála Istennek semmi sem történt [velünk]”

– mondta.

A gázai határtól több kilométerre fekvő Szderótot péntek délután óta többször is célba vették a Gázából kilőtt rakéták.

Az izraeli légierő sorra semmisíti meg az Iszlám Dzsihád célpontokat Gázában

Az iszlamista terroristák többszáz rakétát lőttek a Gázai övezetből Izrael felé, amelyeket 95 százalékos sikerrel semmisített meg a Vaskupola.