Orbán Texasban: Magyarország egyedül áll a Globális Woke Góliáttal szemben

Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert „mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban, nyitóbeszédet tartva az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en – számolt be az MTI.


Hangoztatta, hogy 2024-ben mind az Egyesült Államokban, mind az Európai Unióban fontos választásokat tartanak, és ezek fogják „meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját”. „Ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, „csak kérdezzenek bennünket, magyarokat, mi mindkettővel harcoltunk már”, és ők igenis ugyanazok – fogalmazott a kormányfő a legnagyobb konzervatív seregszemlén.

A legfontosabb pedig, hogy bízni kell a zsidó-keresztény tanításokban – tette hozzá. Kiemelte:

a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó-keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben.

Egy keresztény politikus nem lehet rasszista – állította. Kiemelte: a kormány zéró toleranciát hirdetett meg a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben, tehát „ezzel vádolni bennünket nem más, mint hírhamisítás”. A miniszterelnök kitért arra is, hogy a demokrata vezetésű amerikai kormány ideológiai nyomás alá helyezte Európát és különösen Brüsszelt. Hangsúlyozta: a Barack Obama elnök vezette régebbi adminisztráció „megpróbált arra kényszeríteni bennünket, hogy változtassuk meg Magyarország alaptörvényét, és töröljük ki abból a keresztény és nemzeti értékeket”. A szabad világ vezető hatalma „arra akart bennünket kényszeríteni, hogy változtassuk meg az alkotmányunkat egy globális liberális elképzelés szerint” – fogalmazott. Hozzáfűzte: sikeresen ellenálltak ennek a kísérletnek.

„Magyarország egy régi, büszke, de Dávid-nagyságú nemzet, mely egyedül áll a Globális Woke Góliáttal szemben”

– mondta.

Köszönetet mondott egyúttal Donald Trump előző elnöknek a magyar választások előtt nyújtott támogatásáért.

A teljes beszéd:

CPAC Texas – Orbán Viktor beszéde – HÍR TV

CPAC Texas – Orbán Viktor beszéde – HÍR TV. A magyar miniszterelnök nyitotta az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) nyári konferenciáját Dallasban.#orbánviktor …

A miniszterelnök külön beszélt arról, hogy Magyarországon az alkotmány védi a családokat és gyermekeket. A kormány nem csak fizikai falat épített a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben – fogalmazott a miniszterelnök, akinek beszédét a hallgatóság részéről sokszor heves tetszésnyilvánítás kísérte.

Beszédében jelezte, hogy politikai filozófiája szerint a család az a hely, ahol a szülők átadják az értékeket a következő nemzedéknek. Ha megszűnnek a tradicionális családok, akkor semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól – vélekedett Orbán Viktor.

Az ukrajnai háborúról szólva úgy vélte: amerikai-orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke. Ukrajna Magyarország szomszédja, és „teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük”. Oroszország Ukrajna elleni támadása eddig közel egymillió embert kényszerített arra, hogy Magyarországra meneküljön, jelenleg is naponta több mint tízezren érkeznek.

A kormányfő szerint a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét.

Csak erős vezetők képesek békét teremteni – mutatott rá. Hozzátette: Ukrajna szomszédságában Magyarországnak borzalmasan nagy szüksége van olyan erős vezetőkre, akik képesek arra, hogy tető alá hozzanak egy békemegállapodást.

Saját ellenfeleként említette Soros Györgyöt. „Ő nem hisz semmiben, amit mi képviselünk”.

Sorosnak szerinte egy egész hadsereg áll a szolgálatában: pénz, civil szervezetek, egyetemek, kutatóintézetek és a brüsszeli bürokrácia fele, és arra használja ezt a hadsereget, hogy akaratát rákényszerítse ellenfeleire.

A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai konferenciasorozat, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató rendezvényévé nőtte ki magát. Májusban első ízben Budapesten is rendeztek CPAC-konferenciát, CPAC Hungary néven. A háromnapos dallasi konferencia előadói között van Donald Trump volt amerikai elnök, számos amerikai republikánus kongresszusi tag és kormányzó, de brazil, izraeli és brit meghívott is felszólal.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Donald Trumppal is tárgyalt Amerikában Orbán Viktor

Eddig nem lehetett tudni, hogy az Amerikában tartózkodó miniszterelnök találkozik-e a kampányában őt támogató Trumppal. De csak eddig.