Az Iszlám Dzsihád megfenyegette Izraelt a gázai támadás után: „Csatába megyünk”

Tel-Aviv „az ellenállás rakétáinak egyik célpontja lesz, és az elkövetkező órák bebizonyítják az ellenségnek, hogy az ellenállás minden ereje egységes”. 

Az Irán által támogatott terrorista csoport pénteken az IDF Gáza elleni csapásaira adott első válaszában, amelyekben az Iszlám Dzsihád egyik vezető tagja meghalt, azt mondta, hogy „az ellenség háborút indított népünk ellen” – számolt be a Jerusalem Post.

A csoport közleményében azt írta, hogy a palesztinok nem fogják hagyni, hogy Izrael végrehajtsa politikáját, amelynek célja „az ellenállás aláásása”.

A palesztin Iszlám Dzsihád palesztin vezetője, Ziad al-Nakhalah egy első kommentárjában azt mondta: „Csatába indulunk, és nincs tűzszünet a légicsapás után. Ennek a háborúnak az eredménye a palesztin nép javára fog eldőlni. Az ellenségnek csatára kell számítania, nem pedig fegyverszünetre”.

„Csata felé tartunk, és ezután a légicsapás után nincs fegyverszünet. Ennek a háborúnak az eredménye a palesztin nép javára fog eldőlni. Az ellenségnek csatára kell számítania, nem pedig fegyverszünetre”.

Nakhalah szerint Tel-Aviv „az ellenállás rakétáinak egyik célpontja lesz, és az elkövetkező órák bebizonyítják az ellenségnek, hogy az ellenállás minden ereje egy”.

Fawzi Barhoum, a Hamász szóvivője azzal fenyegetőzött, hogy a Gázai övezetben lévő összes fegyveres csoport válaszolni fog az izraeli katonai csapásokra.

„Az ellenállás, minden katonai fegyverével és frakciójával együtt, egyesül ebben a harcban, és teljes erővel fogja kimondani a szavát”

– mondta Barhoum.

Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Az IDF likvidálta az Iszlám Dzsihád terrorvezérét

Az IDF rövid közleményében közölte, hogy csapást mértek az övezetben, és hogy a belföldi fronton „különleges helyzetet” hirdettek.