Hegedüs Zsuzsa: Nem vonom vissza a lemondásomat

Orbán Viktor tanácsadója azért adott ki újabb nyilvános levelet, mert a kritikát is nyilvánosan fogalmazta meg, és ezért ezt így tartja tisztességesnek, hogy nyilvánosan jelezze, okafogyottá vált a lemondása. De ez nem jelenti azt, hogy visszalép a lemondástól, már szóltak is, hogy ki kell pakolniuk az irodából – számolt be a Telex. 

„Én adattam ki a levelet, miután odaadták nekem a Viktor nyilatkozatát, ami Bécsben hangzott el. Azért lássuk be, ez egy komoly önkritika volt a részéről” – mondta a Telex megkeresésére Hegedüs Zsuzsa arra reagálva, hogy pénteken megjelent egy neki tulajdonított levél a Mandineren, amiben az áll, hogy bécsi nyilatkozata után „büszke” a miniszterelnökre, és bármikor számíthat a segítségére.

„A levél nem azt jelenti, hogy visszavonom a lemondásomat vagy hogy visszalépek. Csak miután én is nyilvánosan kritizáltam meg őt, úgy tisztességes, hogy nyilvánosan ismerjem el azt is, hogy képes volt meglépni azt, amit meg kellett azok után, amit írtam neki és aminek ilyen visszhangja lett”

– mondta Hegedüs Zsuzsa a Telexnek.

„Tulajdonképpen azt mondta, hogy mi itt Magyarországon a kultúrák keveredését nem akarjuk. Speciel én a kultúrák keveredésében éltem és nőttem fel, de annak a nevében nem irtottak ki népeket – az nem ugyanaz, mint a fajgyűlölet”

– magyarázta Hegedüs Zsuzsa a lapnak.

Úgy gondolja, Orbán egyébként nem fog reagálni az újabb levélre, az ő munkaviszonya pedig aligha fog változni, ugyanis már keresték a titkárságvezetőjét, hogy ki kell pakolniuk az irodából.

Hegedüs Zsuzsa felmondja a lemondását

Hegedüs Zsuzsa azt írta büszke Orbán Viktorra.