Elájult a brit miniszterelnökségért versengők tévévitájának vezetője

Félbeszakadt a brit Konzervatív Párt két kormányfőjelöltje közti kedd esti, élőben közvetített televíziós vita, miután a vitát vezető moderátor eszméletét vesztette.

Liz Truss és Rishi Sunak második vitáját, amelyet a Talk TV televíziós csatorna élőben közvetített, félbe kellett hagyni, miután az egyórás vita felénél puffanás hallatszott. A kamera éppen Trusst mutatta, aki a zajtól megriadt és felkiáltott.

A közvetítés ezután félbeszakadt; de az esemény másik házigazdája, a The Sun nevű napilap egyik újságírója biztosította a jelenlévőket, hogy egészségügyi probléma merült fel valakinél, nem pedig biztonsági incidens történt, s a jelöltek épségben vannak.

A Talk TV közleményben számolt be arról, hogy Kate McCann, a vita egyik moderátora az élő közvetítés során elájult, s noha már jól van, úgy döntöttek a szervezők, hogy nem folytatják a vitát.

Liz Truss and Rishi Sunak debate pulled off air after presenter fainted on stage

News UK have confirmed presenter Kate McCann fainted on stage when live on air for the debate between the two candidates. They have confirmed Kate is doing o…

Liz Truss hivatalban lévő külügyminiszter és Rishi Sunak volt pénzügyminiszter a jelenleg kormányon lévő brit Konzervatív Párt elnöki tisztségéért – ezzel pedig automatikusan a kormányfői posztért is – versengenek, amelyet eddig Boris Johnson töltött be. Johnson, az elmúlt hónapok halmozódó botrányai miatt július elején bejelentette lemondását pártja vezetői posztjáról, ezzel miniszterelnöki megbízatása is megszűnt, utódja megválasztásáig azonban még ügyvivő kormányfőként ő marad a kabinet élén.

Az ember, aki Churchill akart lenni, de csak Boris Johnson maradt

Boris Johnson az utolsó pillanatig kapaszkodott a pozíciójába. Valószínűleg nem ilyen befejezésről álmodott. Hajdú Tímea publicisztikája.