Fegyvereket próbáltak Gázába csempészni, lecsapott az izraeli haditengerészet

Az izraeli hadsereg szerint a katonák tüzet nyitottak egy hajóra, miután az a Gázai övezet déli partjainál tiltott területre lépett, és nem reagált a felszólításokra. A gyanúsítottaknak sikerült kiúszniuk a partra.

Az izraeli haditengerészet vasárnap kora reggel elsüllyesztett egy hajót, amelyet a Hamász terrorcsoportnak szánt „felszerelések” csempészésével gyanúsítottak a Gázai övezet partjainál – közölte a hadsereg.

Az IDF közleménye szerint a hajó az éjszaka folyamán a Sínai-félszigetről a Földközi-tengeren át a Gázai övezet felé haladt, és az övezet déli részének partjainál tiltott területre lépett.

„A haditengerészet katonái hangszórókon keresztül hívták [a hajót], és amikor az nem válaszolt a hívásokra, a katonák tüzet nyitottak”

– közölte az IDF.

A közösségi médiában megosztott felvételeken jól látható, ahogyan az izraeli hadsereg akciója után füst száll fel a csempészhajóból.

وكالة صفا on Twitter: „📹 خاص صفا| قارب صيد فلسطيني دمّرته بحرية الاحتلال في عرض بحر رفح صباح اليوم بزعم استخدامه في نقل أسلحة إلى القطاع pic.twitter.com/37s8nUsKra / Twitter”

📹 خاص صفا| قارب صيد فلسطيني دمّرته بحرية الاحتلال في عرض بحر رفح صباح اليوم بزعم استخدامه في نقل أسلحة إلى القطاع pic.twitter.com/37s8nUsKra

Az IDF és a palesztin média beszámolói szerint a hajó fedélzetén lévő gyanúsítottaknak sikerült kiúszniuk a partra.

Az IDF szerint a hajón a Hamásznak szánt „felszereléseket” találtak, anélkül, hogy ezt részletesebben kifejtették volna. A Ynet hírportál jelentése szerint a hadsereg értesülései szerint a hajó lőszert és páncéltörő rakétákat szállított.

Porig bombázta a Hamász egyik gázai rakétagyárát az izraeli légierő (videó)

Szombaton a Gázai övezetből négy rakétát lőttek ki Izrael területére. Izrael nem hagyta szó nélkül.