Háromszáz méteres vodka-vezetéket fedeztek fel Ukrajnában

Illegális vodkavezetéket fedezett fel egy járőröző ukrán határőrökből álló csoport a délkeleti Podilszk város közelében. Az ukrán kormány szerint a csővezetéket arra használták, hogy alkoholt csempésszenek Ukrajnából Moldovába.

„Háromszáz méternyi polietilén cső húzódott a határnál a föld alatt egy 32 éves ukrán állampolgár házának irányába” – áll az ukrán kormány közleményében. „Korábban ilyesmit csak közúton csináltak, már az ilyen szállítmányok lefülelése is komoly nehézségekbe ütközött”.

A nemrég felfedezett vodkaalagút része a volt szovjet idők alatt kiépített csővezeték-hálózatnak, amelyet azért telepítettek, hogy az olcsó orosz vodkát az országból a szomszédos államokba szállítsák, és ott nagy haszonnal értékesítsék.

2004-ben már találtak egy négy kilométeres vezetéket Fehéroroszország és Litvánia között, négy évvel később pedig egy másfél kilométeres csővezetéket Oroszország és Észtország között. Legutóbbi 2013-ban találtak csőrendszert, mely Kazahsztánon keresztül Kirgizisztánba vezetett.

A vice.com szerint az ukrán kormány a most felfedezett vezeték kivizsgálását és kiiktatását tervezi.

Saját ukrán feleségét nyomta fel a rendőrségen egy orosz férj

Újabb családot szakított szét a háború.