Mesterséges intelligenciával elemzik a gyereksírást

A szülők hamarosan képesek lesznek nyomon követni gyermekük aktivitását a nap 24 órájában egy mesterséges intelligencián alapuló eszköz segítségével, amely a babák ruhájára csíptethető, és okostelefonhoz csatlakozik.

Az eszköz mélytanulási algoritmusokat használ, hogy megtanulja az egyes babák egyéni szokásait, hangjait és napi rutinját… és megmondja a szülőknek, hogy MIÉRT sír a baba. Éhes, fájdalmai vannak, vagy fáradt? A készülék képes megkülönböztetni.

Valós idejű életmentő riasztást is ad, ha valami komoly baj van, és rögzíti a baba hosszú távú érzelmi és fejlődési történetét.

Az eszköz elfér egy felnőtt tenyerében, és egy apró neurális hálózat – viselkedési mintákat azonosító algoritmus – működteti, amely hang- és mozgásérzékelők adatait minden egyes babára személyre szabottan dolgozza fel.

„A legtöbb ember meglepődik, amikor meghallja, hogy a neurális hálózat ilyen kicsi lehet, mert amikor neurális hálózatokra gondolnak, akkor általában nagy számítógépek képe ugrik be”

– mondta Ami Meoded, a LittleOne.Care marketingvezetője a NoCamelsnek.

„Ez a neurális hálózat a rendszerbe épített algoritmusok segítségével képes felismerni a baba sírásának okát is.

„Olyan megoldást kínálunk, amely megkönnyíti a szülőknek, hogy gyermekük számára biztonságosabb környezetet, jobb életminőséget és gondoskodást biztosítsanak”.

A céget alapító két mérnököt az Apple okosórái inspirálták, amelyek egy apró eszközben mindent nyomon követnek, ami körülöttünk történik.

„Azt mondtuk, ha már az új évezred gyermekeiként folyton nyomon követitek magatokat, hogy a következő hónapokban vagy években javíthassatok valamit a saját életeteken, miért ne csinálhatnátok valami hasonlót a babátoknak is, miért ne adnátok neki is jobb életminőséget az élete hátralévő részére?”

– mondja.

LittleOne.Care

LittleOne.Care – Ensure your baby’s Safety & WellbeingA personalized AI PLATFORM to improve your baby’s wellbeing, safety, development, and happiness.

A könnyű eszköz a baba ruhájára csíptethető, és a mesterséges intelligencia segítségével figyeli az életjeleit, a légzésmintáktól kezdve a gurgulázáson át a sírásig mindent meghallgat.

A készülék a baba testének minden rezdülését, és a mozgás intenzitását is ellenőrzi (például amikor hasrafordul, hempereg, kúszik, ül, próbál felállni vagy járni, vagy éppen alszik). Abban a pillanatban, amikor valami valós időben történik, az eszköz rögzíti.

„A nap végén képesek vagyunk feltérképezni és reflektálni arra, hogy mi történt ma, amikor pelenkát cseréltél, vagy amikor zuhanyoztál, miközben a baba aludt, vagy amikor megetetted a babát, vagy zenét tettél a babának, vagy csak egyszerűen hagytad, hogy hemperegjen”

– mondja.

A cél nemcsak az, hogy a szülőket figyelmeztessék a vészhelyzetre, hanem az is, hogy a korai jelzésekről értesítsék őket, mielőtt még a baj bekövetkezne. Míg más eszközök akkor értesítik a szülőket, ha nem észlelnek légzést vagy szívverést, vagy ha a babát forró autóban hagyták, a LittleOne.Care platform célja, hogy

még a vészhelyzet bekövetkezése előtt figyelmeztesse a szülőket.

Emellett tanácsokat is ad arra vonatkozóan, hogy mit kell tenni bizonyos vészhelyzetekben.

A készülék a baba fejlődését is nyomon követi, és a szülők számára szakmai tanácsokkal együtt világos képet ad a baba életének eseményeiről.

„A mindennapokban szülőként szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy a babáink biztonságban vannak. Hosszú távon azonban a szülők abban is biztosak akarnak lenni, hogy nem követnek el hibákat a fejlődéssel kapcsolatban. Szeretnék a fejlődésüket nyomon követni”.

A LittleOne.Care

a világ legnagyobb adatbázisát próbálja létrehozni, hogy segítsen jobban megérteni a babákat, pontosabban megérteni, hogy mit is jelentenek valójában a különböző sírások.

Meoded célja, hogy akár százezer csecsemőtől is információt szerezzenek, hogy alapos, átfogó adatbázist tudjanak biztosítani a klinikai vizsgálatokhoz, amelyek a kórházakban és klinikákon a kezdeti szakaszban vannak.

Bár a készülék még tesztelési szakaszban van, a vállalat már elkezdte kiküldeni családoknak Izraelben és az Egyesült Államokban.

Kifejezetten Beverly Hillsben, Kaliforniában és New Yorkban keresnek olyan családokat, akiknek legfeljebb négy hónapos csecsemőjük van, hogy kipróbálhassák a terméket.

Egy izraeli cég mesterséges intelligenciával oldaná meg a közlekedési dugókat

„Az ITC-nek sikerült matematikailag bebizonyítania, hogy sok forgalmi dugó megelőzhető — ha elég korán beavatkozunk” – mondja a cég társalapítója és technológiai igazgatója.