Késeléses támadás Jeruzsálemben

Egy 40 év körüli férfi közepesen megsebesült egy busz elleni feltételezett késeléses támadásban a jeruzsálemi Ramot csomópont közelében kedd délután – közölték a mentőszolgálatok.

A feltételezett terroristát, egy ciszjordániai palesztint, aki engedéllyel lépett be Izraelbe, egy civil lőtte le, és közepesen súlyos állapotban van.

A rendőrség szerint a palesztin egy csavarhúzóval szúrt meg egy embert, miközben egy Egged buszon utazott Ramotban. A terrorista és az utasok leszálltak a buszról, és az éppen arra járó Meshi Ben Ami, a Ynet újságírója lelőtte a terroristát. A rendőrség és a mentők gyorsan a helyszínre érkeztek.

A Shaare Zedek Orvosi Központ közölte, hogy az áldozat a kórházban közepes állapotban van, a felsőtestén több szúrt sebbel, hozzátéve, hogy nincs életveszélyes állapotban.

Ben Ami a KAN híradónak elmondta, hogy a feltételezett terrorista feléje jött, miután megsebesítette a buszon lévő személyt.

„Nem haboztam, egyszer rálőttem, mire a földre zuhant”

– mondta Ben Ami.

Az izraeli rendőrség jeruzsálemi kerületi parancsnoka, Doron Turgeman helyzetfelmérést végzett a támadás helyszínén.

„A sebesült férfi a busz melletti járdán feküdt, miközben eszméleténél volt, és vérző szúrt sebeket szenvedett a testén” –

mondta Itai Shimonov és Netanel Lifshitz, a Magen David Adom mentősök.

„Azt mondták nekünk, hogy a buszon belül szúrták meg, miközben a busz haladt. Életmentő orvosi ellátásban részesítettük, amely magában foglalta a vérzés elállítását és a kötözést, majd gyorsan intenzív osztályra szállítottuk, mivel az állapota stabil volt”.”

A Hamász szóvivője, Hazem Qassem a késelést „természetes válasznak nevezte a megszállásnak az iszlám és keresztény szentségeink ellen elkövetett bűncselekményeire Jeruzsálem városában”.

„Ez az ellenállási cselekmény ismét megerősíti, hogy kudarcot vallott minden olyan kísérlet, amely a megszállt Ciszjordániában és Jeruzsálem városában az ellenállás eszkalálódásának megállítására irányult”

– tette hozzá Qassem.

A támadásra mintegy két héttel azután került sor, hogy egy palesztin leszúrt és közepesen megsebesített egy izraelit a közép-izraeli Givat Shmuel közelében.

Terrortámadás történt a jeruzsálemi Damaszkusz kapunál

Késeléses merényletet jelentettek a jeruzsálemi Damaszkuszi kapunál vasárnap este.